• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Sur`un etrafına beton bloklar örülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç mahalle ve bazı sokaklarında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır`ın Sur ilçesinin etrafı beton bloklarla örülüyor.

Dün 2 mahalle, bir cadde ve bazı sokaklarında kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin çevresinde bulunan surların açıkgözleri beton bloklarla kapatılıyor.

Camii Kebir Mahallesi`nde bulunan ve her gün binlerce insanın güzergâhı olan girişin güvenlik gerekçesi ile kapatılması halk tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Beton blokun bırakıldığı bölgede bulunan esnaf ise zaten iş yapamadıklarını belirterek, işyerlerinin karşısında blok istemediklerini söylediler.

Şaşkınlıkla karşılanan beton blokların diğer bölgelere de örüldüğü iddia edilirken, ilçenin iç kısımlarında yıkılan evlerin enkazının görülmemesi için beton blokların örüldüğü ileri sürüldü. İlçede bulunan yüksek binalardan çekilen görüntülerde de Fatihpaşa Mahallesi`nde yıkılan evlerin enkazının bulunduğu bölgede iş makinalarının çalıştığı görülüyor.

Öte yandan ilçede meydana gelen çatışmalarda yıkılan evlere ait hafriyat ise Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait kamyonlarla çıkarılmaya devam ediyor.

İlçede alınan hafriyatlar Dicle Üniversitesi Kampüsü arazisine dökülürken, aynı bölgeden ilçeye de kum ve toprak getiriliyor. Getirilen kum ve toprağın yıkılan evlerin enkazının kapatılmasında kullanıldığı iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 29 Şubat'ta kentin hafriyat alanı olmamasına rağmen Sur hafriyatının Dicle Nehri kenarına döküldüğünü tespit etmesi üzerine, Valiliğe 10 bin 600 TL para ceza kesmişti. Söz konusu para cezası Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün hafriyatın sahalarında bulunan çukurların doldurulması talebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurması ile uygulanmamıştı. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir