• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
Özgür Gündem Gazetesi'ne bir tepki de Gümüşhane'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimize karikatür yoluyla yapılan hakaret eden Özgür Gündem Gazetesi'ne tepkiler dinmiyor.

Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımlamış olduğu Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatüre Türkiye’nin her yerinden tepkiler artarak devam ederken bir telin de Peygamber Sevdalıları Platformu İl Temsilciliği ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Gümüşhane İl Temsilciliği ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri çirkin karikatüre tepki göstererek, Hz Muhammed'in Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söylediler.

Daha öncede İslam'ın kutsallarına hakaret edildiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gümüşhane Temsilcisi Mehmet Kabayel, Müslümanların bu tür saygısızlıkları kesinlikle kabul etmeyeceğini ifade etti.  

Kabayel, "Sahabeler O'nu (sav) hiçbir zaman yalnız bırakmamışlardır. Ona yapılan hiçbir zulmü kabullenmemişlerdir. Bugün de sahabelerin yerini ümmeti almıştır. Onun ümmeti de bu tür saygısızlıkları kabul etmeyecektir. Peygamberimize hakaret edenler olduğu gibi bugün de hakaret edenler olmuş ve olacaktır. Önemli olan Müslümanların bu durum karşısındaki tavrıdır. Biz Müslümanların da gereken tepkiyi en güzel şekilde göstermesi gerekiyor.” dedi.

"Peygamber Müslümanların kırmızı çizgisidir"

Gümüşhane Üniversitesi İhya ve İmar Gençlik Kulübü Başkanı Ramazan Doğan ise Peygamberin Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatarak bu tür saldırıların bir nabız yoklama olduğunu söyledi.

"Malum kesimler daha önce de Peygamberimize bu tür hakaretlerde bulunmuştu." diyen Doğan, "Bu grup zaten İslam'a düşmanlıklarıyla biliniyor. Şunu iyi bilmeliyiz ki Peygamber Müslümanların kırmızı çizgisidir. Biz kendimize yapılan hakareti kabul edebiliriz ancak Peygamberimize yapılan saygısızlığı kabullenemeyiz. Bu bir nabız yoklamadır. Bu tür hakaretlerde bulunuyorlar ki Müslümanların tepkisini ölçüyorlar. Eğer gerektiği gibi tepki vermezsek devamı gelecektir. En basit olaylarda dahi batı halkı ayaklanıyorsa biz de bu hazin durum karşısında en iyi şekilde ayaklanmalıyız. Geçmişte Peygamberimize hakaret eden Ümeyye bin Halefler, Nadr bin Harisler, Ebu Cehil ve Ebu Lehebler kaybettiği gibi bunlar da kaybedecektir. Allah, Resûlü'nü ve Kitabını yalnız bırakmayacaktır." ifadelerini kullandı. (Yusuf Bingöl-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir