• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yüksekovalı öğrenciler Van'daki okullara yerleştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz haftadan bu yana Yüksekova’dan Van’a gelecek olan öğrencilerin hazırlıklarını yoğun bir çalışma temposu içerisinde sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan öğrencileri belirlenen okullara yerleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer taraftan Bakanlık tarafından gönderilen malzemelerin yerleştirilmesini de yoğun bir çalışma ile sürdürüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Yüksekova’dan ilimize gelen öğrencilerin barınma işlemlerinin devam ettiğini söyleyerek, "Yaklaşık 2 Bin 500 civarında öğrencinin hem pansiyonlarda hem de dersliklerde öğrenimlerini rahat bir şekilde sürdürmeleri için ilimiz olarak her türlü tedbiri aldık. Dünden beri 200 civarında öğrenci geldi. Bakanlık tarafından bin öğrencilik her türlü pansiyon malzemesi dünden beri geldi. Yaklaşık 14 TIR yük şuan boşaltılmak üzere geldi." dedi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen öğrencilerle ve velilerle yakından ilgilenen İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öğrencilerin hiçbir sıkıntı yaşamayacağını belirterek, kendilerine moral verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir