• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
 Şehid Seyyid Halef
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

1929 yılında Mardin`in Midyat ilçesine bağlı Kefseng köyünde dünyaya gelen Seyyid Halef daha sonra Mardin`in Nusaybin ilçesine Bağlı Duruca beldesine yerleşti. Evli ve 5 çocuk babası olan Seyid Halef Aslan, Bécirman seyyidlerindendir.

Şehid Halef, İslâm`ı çok seven, sürekli İslâm`a hizmet eden dindar ve fedakâr bir yapıya sahip idi. Şehid Halef, sert ve cesur bir insandı. Haksızlığı asla kabul etmez, vaktinin büyük bir bölümünü camide geçirirdi. İbadetler söz konusu olduğu zaman hiç taviz vermezdi. Çocuklarını da İslâmi bir terbiye ile büyüterek imam hatip okuluna kayıt ettirdi. Şehid sürekli PKK`lilerden tehdit alıyordu. Ama o bir an olsun davasından geri durmadı ve İslâmi hizmetlerine devam etti.

14 Mart 1992 gecesi dağdan gelen PKK`liler ve köydeki işbirlikçileri şehidin evine giderek onu kaçırmaya çalıştılar. O gitmeyi kabul etmeyince de ona işkence yaptılar. Ellerini ve ayaklarını bağlayıp onu sürükleyerek köyün dışına kadar götürdüler. Ona öylesine işkence yaptılar ki ellerini, kaburgalarını kırarak, silahlarla taradılar. Hunharca şehid edilen Seyid Halef geride dul bir eş ve 5 yetim çocuk bıraktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir