• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Cizre Müftülüğünden 'Kardeşten Kardeşe Selam' kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaptıkları çalışma hakkında İlke Haber Ajans'ına (İLKHA) konuşan ilçe müftüsü Selahattin Yılmaz, yasağın uygulandığı günlerde 4 bin Koli gıda dağıttıklarını, yasağın kısmi olarak kaldırılmasından sonra da günlük 15 bin ekmek dağıttıklarını söyledi.

Müftü Yılmaz, Cizre halkına yardım kartlarını da dağıtacaklarını ve ailelerin bu kartlarla ihtiyaçlarını marketlerden alışveriş yaparak karşılayacağını ifade etti.

İlçe Müftüsü Yılmaz, "Cizre'de sokağa çıkma yasağı boyunca bir çok imamız buradaydı nöbette camisinin ve halkın yanında idi. Ben de burada idim. Bir kaç toplantı hariç toplantıya gittim, geldim. Halkımızla beraberdik, sokağa çıkma yasağı kısmen bitti yine beraberiz. Sokağa çıkma yasağı boyunca olsun, şimdi olsun bütün hocalarımız sözleri ile elimizden geldiği kadarıyla ne ihtiyaçları varsa ama biz kendimizin yapabildiği kadarıyla hep yanında olmaya çalıştık." dedi.

"Yasak boyunca 4 bin koli gıda dağıttık"

Yılmaz, "Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı Cizre'ye 4 bin koli yardım gönderdi. Şunu net söyleyeyim; bu koliler, bu yardımlar maddi yardım için değil bu bir selamdır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Şimdi yaraları sarma zamanıdır' kampanyası adı altında kardeşlerimize bir selamdır. Allah'ın izniyle o kampanyadan sonra şimdi günlük 15 bin ekmek fırınlarımızda her gün dağıtılıyor. Gelenler ücretsiz alıyor, bu ikinci ayağıdır. Daha bunun üçüncü, dördüncü ayağı var. İmkânlar ölçüsünde inşallah bu devam edecek." diye belirtti.

"Günlük 15 bin ekmek dağıtıyoruz"

"Diyanet İşleri Başkanlığımız şunu diyor; böyle bir zamanda Gazze'ye, Afrika'ya gidiyoruz bu kendi insanımızdır, biz burada olmalıyız. Bizim meselemiz; net söyleyeyim makarna, ekmek ile koli dağıtmak değil. Biz böyle bir günde kardeşlerimizin yanında olmak için varız." diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için fırınlarda ekmek dağıtılırken imam hocalarımızı orada bulunduruyoruz.  Hocamız, 'Nasılsın?' desin,  hal hatır sorsun, dua da bulunsun. 'Uğurlar olsun' desin, 'Hoş geldin' desin, insanların gönüllerini ferahlatsın… Bu noktada bu ikinci adım da şu anda güzel gidiyor Allah'a şükür. Şu anda günde 15 bin ekmek fırınlarımızda dağıtılıyor. Cizre'mizde bizim sloganımız; 'Kardeşten kardeşe selam' ile 'Şimdi yaraları sarma zamanı'.  

"Yardım kartları dağıtmayı düşünüyoruz"

Yılmaz, Cizre'de mağdur olan halka, yardım kartlarını dağıtacaklarını söyleyerek, "Yardım kolilerini nasıl imam arkadaşlarımızın eliyle dağıttıysak inşallah kartlarımız geldiğinde bizzat hocalarımız, mağdurlara bu emaneti de teslim edeceklerdir." diyerek  sözlerini sonlandırdı.

Öte yandan Cizre Müftülüğünün dağıtmayı düşündüğü yardım kartlarının 25 TL'lik  kartlardan oluştuğu ve her bir aileye  toplamda 100 TL olan 4 kart verildiği, yardım kartlarının da dağıtılmaya başlandığı öğrenildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir