• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyılarında, Antalya, Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara'nın güney kesimleri, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Tokat, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ile Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Samsun çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin güneyinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 7/10

Ankara: Sağanak yağışlı 6/13

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/15

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/20

Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı 5/14

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı 3/14

Van: Karla karışık yağmurlu-2/6 (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir