• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
İşte dünya basınında Ankara`daki saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ajanslar, haber siteleri ve televizyonlar, korkunç patlamaya ilişkin ayrıntıları anlık olarak geçti. İşte yabancı basında Ankara saldırısı...

AFP haber ajansı "son dakika" olarak geçtiği haberde, "Medya Ankara'nın merkezindeki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını belirtiyor" ifadesini kullandı.

Associated Press haberinde, Ankara'daki patlamada 27 kişinin hayatını kaybettiğini aktarıldı. Gelişmeleri dakika dakika aktaran ajans daha sonra ölü sayısını 34'e  yükseltti.

Reuters haber ajansı, Ankara'daki patlamayla ilgili olarak üst düzey bir güvenlik yetkilisinden alınan bilgiye göre ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu. Reuters'ın haberine göre; patlamanın hemen ardından silah sesi de duyuldu.

Yetkililer, bölgeye ambulansların hemen intikal ettiğini belirtti. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, patlamanın gerçekleştiği bölgenin 2,5 km kadar uzağından bile dumanın görüldüğünü söyledi.

İsrail'in Haaretz gazetesi korkunç saldırıyı "Türkiye'nin başkentinde patlama meydan geldi. Çok sayıda ölü var" şeklinde geçti.

İspanyol El Pais, Ankara'nın merkezinde meydana gelen patlama, çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC haberinde, "Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı" ifadesine yer verdi. BBC geçen ay yine Ankara'da meydana gelen patlamayı da hatırlatarak, "Ankara'da son altı ay içinde üç patlama meydana gelirken, Türkiye çoklu güvenlik tehdidiyle karşı karşıya" yazdı.

Telegraph gazetesi patlamayı "Türkiye'nin Başkenti Ankara'da büyük bir saldırı meydana geldi, ölü ve yararlılar var" başlığıyla duyurdu.

Guardian, "Güvenlik yetkilileri patlamanın bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini açıkladı" yazdı.

Independent ise ilk haberinde "Ankara'daki bombalı patlamada en az 27 kişi hayatını kaybetti" başlığını tercih etti. Haberde şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Kızılay bölgesinde otobüs durağı yakınlarındaki patlamada en az 27 kişi hayatını kaybetti. Gelen haberlere göre; patlama, bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu meydana geldi."

Daily Mail haberinde patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun acil güvenlik toplantısı düzenlediğini aktardı.

Financial Times da "Başkent'te bir aydan daha az süredeki ikinci ölümcül patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Hükümet patlama ile ilgili yayın yasağı koydu" ifadelerini kullandı.

Rus basınında Türkiye'deki saldırıya ilişkin yapılan haberlerden şöyle:

Ria Novosti: "Ankara'nın merkezindeki Güven Park'ta büyük bir patlama yaşandı. Bir otobüs tamamen yandı. Elde edilen ilk verilere göre, patlamanın sebebi bomba yüklü araç oldu. Başkentin merkezi tamamen ulaşıma kapatıldı. Rusya Ankara Büyükelçiliği olay sırasında yaralananlar arasında Rus vatandaşlarının olup olmadığını araştırıyor."

İtar Tass: "Elde edilen ilk verilere göre, canlı bomba otobüs durağının yanında bulunan bomba yüklü aracı patlattı. Henüz hiçbir terör örgütünün olayı üstlenmediğini bildirdi."

İnterfax: "Ankara'da dumanların olay yerinden 2,5 kilometre uzaklıktan görüldüğü belirtildi."

Rossiyskaya Gazeta: "Patlama yaklaşık 10 toplu taşıma durağının bulunduğu şehrin en canlı bölgesinde yaşandı. Olay yerine ambulanslar sevk ediliyor." 

stargazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir