• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu: Somut bilgilere ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşti.

Toplantı sonrası, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, saldırıyla ilgili ciddi bulgular olduğunu belirtip, "Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmştır, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın (14.03.2016) bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır" bilgisini verdi.

Âlâ, 'Saldırının seyir halindeki patlayıcı yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini' belirtti.

Yazılı açıklama yayımlayan Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum. Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekânda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır.”

Toplantıya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

Cumhurbaşkanı Âlâ'dan bilgi aldı
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberi akabinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Kaynak: DHA, AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir