• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
Malatyalı STK'larda Gündem Gazetesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ya yakınlığı ile bilinen Özgür Gündem Gazetesi tarafından Hz. Peygamber’e (sav) hakaret içerikli karikatürüne bir tepki de Malatyalı STK’lardan geldi.

Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ortak Değerler Platformu tarafından yapılan basın açıklamasıyla Özgür Gündem Gazetesinde yayınlanan Hz. Peygambere hakaret içerikli karikatüre tepki gösterildi.

Açıklamayı STK’lar adına Doç. Dr. Hüseyin Bolat okudu. Doç. Dr. Bolat konuşmasında,   "Daha önce de HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezine Hz. Peyhamber Efendimize hakaret içerikli afişler astı. Cizre'de çarşaflı ve örtülü kadınlar zincirlenmiş bir şekilde karikatürize edildi. Aynı zihniyete sahip olan belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları, sokak ve caddelere astıkları pankartlarda ' namus toplumsal kabustur', 'kadınız kimsenin emaneti değiliz' diyerek inanç ve değerlerimize düşman olduklarını ortaya koydular. Bu anlamda her türlü fırsat pervasızca kullanılmaktadır. Tam Ayet-İ Kerimenin ifade ettiği gibi, " Onlar, size kötülük etmekten, ortalığı bulandırmaktan, bozgunculuk etmekten geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Kin ve düşmanlıkları ağızlardan taşmaktadır. Kalplerinde gizledikleri ise, düşmanlıklarından daha fazladır. (Al-i İmran 118)"  ifadelerini kullandı.  

Açıklamanın sonunda "Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, bu saldırıların ifade veya basın özgürlüğü, çağdaşlık, insan hakları veya demokrasi ile izah edilmesi mümkün değildir.  Duyarlı kamuoyumuz da, değerlerimize yönelik bu tür densizliklere karşı sessiz kalmamıştır ve kesinlikle kalmayacaktır." denildi. (M.Ali Batı-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir