• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Bismil Vefa-Der'den piknik etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil’de yaptığı İslami çalışmalarıyla, yardımlaşma ve kültürel çalışmalarıyla adını duyuran Vefa-Der 10-12 yaş grubu öğrencilerini pikniğe götürdü.

Pikniğe giden öğrenciler top oynayarak doyasıya eğlendiler. namazlarını cemaatle kılan öğrencilere dernek yetkilileri tarafından hazırlanan  yemek ve ardından çay ikram edildi.  Piknik etkinliğinde  gençliğin önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.  

Piknikle ilgili bilgi veren Vefa-Der Genel Sekreteri İslam Gümüş, ” Biz dernek olarak 10-12 yaş arası öğrencilerimizi   pikniğe getirdik. İnşallah faydalı olacağını düşünüyoruz. Bismil’in merkezindeki beton ve dar ortamdan çıkarıp bir nebze de olsa, bir günlüğüne de olsa çocukların stres atabileceği açık bir alana getirdik. “ dedi.

Bu tür sosyal aktivitelerle çocukları bilinçlendirmeye çalıştıklarını Gümüş,” amacımız, bu açık alanda ağaçların, yeşilinin, doğanın ve güzelliklerin iç içe olduğu bu ortamda, Allah’ın bize verdiği nimetleri şükrederek, tefekkür ederek, Allah’ı hatırlamaktır. “ ifadelerini kullandı.

Gümüş son olarak aileler ve velilerden   çocuklarını derneğe göndermelerini isteyerek, dışarıdaki ortamın kötü  olduğunu, özelikle sigara ve uyuşturucu kullanımının 12 yaşına kadar indiğini düşünerek, çocuklarını bu zararlı alışkanlıklardan korumak için manevi eğitim almalarını sağlamak için  camilere ve İslami derneklere yönlendirmelerini tavsiye etti.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir