• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Bitlislilerden Peygambere hakaret içeren karikatüre sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi`nin Hz. Muhammed'in kadınlarla ilgili hadisini karikatürize etmesine bir tepki de Bitlislilerden geldi.

Merkez Ulu Cami önünde Cuma Namazı çıkışı Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından düzenlenen ve STK'lar ile siyasi partilerin de destek verdiği kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Kur`an-Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasını BEST-DER Başkanı Erdal Tunçtan okudu.

Emperyalist ülkelerin uşaklığını yapanların her fırsatta İslam ve İslam`ın şiarlarına saldırı yapmaktan geri durmadıklarını belirten Erdal Tunçtan, "Zira onların ağa babaları bunu birinci vazife olarak onlara vermiş, onlar da var güçleri ile ağababalarının bu emirlerini canla başla yerine getirerek İslam`ı ve Müslümanları yok etmeye çalışmaktadırlar." dedi.

"Bu cüreti Müslümanların tepkisizliğinden alıyorlar"

Özgür Gündem Gazetesi`nin Peygambere hakaret etme curretini Müslümanların tepkisizliğinden aldığını belirten Tunçtan, basın açıklamasına şöyle devam etti: 'Müslümanların suskunluğundan cesaret alan bu alçak zihniyet 8 Mart Kadınlar Gününü fırsat bilerek Peygamber Efendimizin 'Cennet Annelerin Ayakları Altındadır.' Hadis-i şerifi ile alay ederek İslam`a ve Müslümanlara hakaret etmişlerdir. Bunlar kudurmuş köpek gibidirler. İllaki bir kutsala saldıracaklar. Bunu da sanat ve fikir özgürlüğü adı altında yapmaktadırlar. Bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Efendimize yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Bu alçaklığı Müslüman beldelerinde yapmaya hiç de çekinmemişlerdir. Çünkü daha önce de bu tip alçak hakaretler yapmışlar ve ne yazık ki ciddi bir tepki görmemişlerdir."

Söz konusu zihniyetin aslında kadını meta haline getirdiğine, kadını sömürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Şu unutulmamalıdır ki bu alçak zihniyet kadına değer vermemiş aksine kadınları; özgürlük ve çağdaşlık adı altında soyarak, edepten ve hayâdan uzak cinsel birer obje olarak topluma sunmaya çalışmıştır.  Kadınlara hiçbir değerin verilmediği ve bir meta gibi alınıp satıldığı ve hatta bir dönem insan olup olmadığını bile tartışan sözüm ona çağdaş medeniyetperestler, bugün İslam`ın cenneti ayaklarının altına serdiği kadını değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu alçak zihniyetin mensuplarına 'yeter artık' diyoruz”

İslam`ın kutsallarının sahipsiz olmadığının altını çizen Tunçtan, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi marifet ve sanat zanneden bu alçak güruh bilmelidir ki, burası Fransa ve İsrail değildir. Burası Selahaddin-i Eyyubilerin, Saidlerin, Halid bin Velidlerin, Hasanların, Hüseynilerin ve Muhammedilerin canlarını feda ettikleri aziz İslam topraklarıdır. Onun için bu alçak zihniyetin mensuplarına 'yeter artık' diyoruz. Müslümanlar sizin hakaretlerinize katlanmak zorunda değildirler. Bir gün üniversitede, bir gün gazetede, bir gün televizyonda… Gün geçmiyor ki İslam`a ve Müslümanlara bir hakaretiniz bir saldırınız olmasın."

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getiren Bitlisliler, söz konusu karikatürü çizen ve yayınlayan gazeteye lanet yağdırdı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir