• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ka`b bin Eşreflere karşı Muhammed bin Mesleme`yiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, Özgür Gündem Gazetesi`nin 9 Mart`ta Hazreti Muhammed`e (sav) yönelik yayımladığı hakaret içerikli karikatüre tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi.

DÜ Fen Fakültesi önünde toplanan üniversite öğrencileri, tekbirler eşliğinde ‘Peygambere uzanan eller kırılsın`, ‘Müslüman uyuma, Peygambere sahip çık`, ‘Muhammed`in ordusu kâfirlerin korkusu` sloganları atarak, ‘Peygamberi Çizmeye Cüret Eden Kalem Kırılır`, ‘Charle`nin Şeytanları Canınız Cehenneme` ve ‘Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resûlullah` yazılı pankartlar açtılar.

Söz konusu gazetenin lanetlendiği açıklamada, günümüz Ka`b bin Eşreflerine karşılık Muhammed bin Mesleme gibi duruş sergileneceği vurgulandı.

Tüm Müslümanların, İslam dinine yapılan bu tür saldırılara karşı tepki vermelerinin istendiği açıklamada, “Kıbleleri Danimarka`ya, düşünceleri Maksizm`e ve Leninizm`e dayanan zihniyetler, sürekli İslam`ın kutsallarına hakaret ediyorlar. Her fırsatta kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu mel`un zihniyet sahipleri, son olarak 9 Mart Günü Özgür Gündem adlı paçavrada, Peygamber Efendimizin ‘Cennet anaların ayakları altındadır.` hadis-i şerifine atıfta bulunarak, hakaret içerikli bir karikatür yayınladı. Halil İncesu tarafından yapılan bu karikatürde İslam Peygamberine alenen hakaret ediliyordu. Halil İncesu, Hz. Âdem ve Hz. Havva'yı kast ederek hakaret içerikli bir karikatür daha yayınlamıştı.” denildi.

“Ataları başarılı olmadığı gibi bunlar da başarılı olamayacak”

Hazreti Muhammed`e (sav) hakaret etmenin sanatsal faaliyet ve düşünce özgürlüğü olmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu, açıkça İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. Kürdistan topraklarında İslam`ın varlığını ortadan kaldıramayan alçaklar, bu tür saldırı girişimleriyle İslam dinini karalamaya çalışıyorlar. Bu tür saldırılar ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem`den bugüne onların ataları tarafından da yapılmıştı. Onların ataları başarılı olamadığı gibi bunlar da başarılı olamayacaktır.”

“Peygamberin izzetiyle alay edenler zilleti tadacaktır”

Açıklamada, Kürdistan`da yaşayan bir tek Müslüman kalıncaya dek İslam`ın izzet ve şerefinin muhafaza edileceği belirtilerek, “Rabbimizin huzurunda söz veriyoruz. Alçakların İslam`a saldırılarına karşın bizler, her geçen gün İslam`a daha sıkı sarılarak, Kürdistan coğrafyasından İslam düşmanlarının kökünü kazıyacağız. Bu saldırıların yanlarına kâr kalacağını düşünenler unutmasınlar ki, Peygamber`in ve Müslümanların izzetiyle alay etmeye çalışanlar bir gün muhakkak zilleti tadacaktır. Ka`b bin Eşref gibi Allah Resulüne hakaret etme cüretini gösterenler olduğu müddetçe, Muhammed bin Mesleme gibi bu hakaretin karşılığını verecek olan Müslümanlar da olmaya devam edecektir.” ifadelerine ye verildi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, yanlarında getirdikleri Özgür Gündem Gazetesi`ni ateşe verdiler. (Hamza Adiyaman/M. Zeki Aygur-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir