• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
`İslam kadına her gün değer verilmesini emretmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Kadınlar Gününün kadınların gözünü boyamak için ilan edilen bir gün olduğunu belirten Nisanur Dergisi Yazarlarından Arzu Demir, İslam'ın kadına bir gün değil, her gün değer verilmesini emrettiğini söyledi.

Beşeri ideolojilerin kadını sömürdüğünü belirten Demir, kadınlar gününün aslında kadınların elinden alınmış tüm hakları kamufle etme günü olduğunu belirterek, kadına gerçek manada sadece İslam'ın değer verdiğini ifade etti.

Beşeri sistemlerde kadının yerine değinen Demir, “Beşeri sistemler kadına değer verdiğini öner sürerken, aslında kadının en çok sömürüldüğü dönemlerdir. Kapitalizm veya sosyalizm sinsice kadını sömürmekte, kadının bütün haklarını elinden alıp, hür olan kadını esir haline getirmektedir. Örneğin kapitalizmde bir kadın elmas hükmündedir, fakat ‘bu elması ne şekilde sergilesem de ondan para kazanabilirim` düşüncesi hâsıldır. Sosyalist akımlar da kadına, ‘sen mutfağın kölesi misin, çocuğun esiri misin, senin üretimde yer alman gerekiyor` gibi düşüncelerle kadını sokağa itmekte, onun bütün hakları elinden alınıp, aslında kendine esir haline getiren bir düşünce sistemidir.” dedi.

“İslam`dan önce kadınların hiçbir değeri yoktu”

Peygamberimizden önceki cahiliye döneminde kadına hiçbir şekilde değer verilmediğine dikkat çeken Demir, “Sadece yüksek rütbede olan insanların veya kabileleri asil olan insanların kadınları değer görmekteydi. Durumu orta ve düşük olan insanların kadınlarının hiçbir şekilde değeri yoktu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hz. Muhammed (sav) Peygamber olduktan sonra kadınlara hak ettikleri değerler verildi ve kadınlar öyle bir makama geldi ki, hiçbir şekilde onlara zulüm yapılmadı. Peygamberimiz (sav) birçok hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız eşlerine en iyi davrananıdır` deyip ümmetini, ümmetin erkeklerini eşlerine karşı iyilik yapmaya teşvik etmektedir. Veda Hutbesi`nde de kadınların erkeklere birer emanet olduğunu ve Allah`ın emanetine güzel bir şekilde sahip çıkılması gerektiğini ümmetine miras olarak bırakmıştır.” diye konuştu.

Peygambere ilk iman eden kadının Hz. Hatice ve ilk kadın şehitler arasında Hz. Sümeyye olduğunu vurgulayan Demir, o zamana kadar herhangi bir değere sahip olmayan kadınların, İslam`ın gelmesiyle kendilerine haklarının verilmesinin kadınların akın akın İslam`a girmelerine vesile olduğunu hatırlattı.

“İslam kadına bir gün değil, her gün değer verilmesini emretmiştir”

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların aslında elinden alınmış tüm hakları kamufle etme günüdür." diyen Demir, "8 Mart, ‘Biz bugün size önem, değer veriyoruz` imajını kadınlar üzerinde yaymak için yapılmış bir oyundur. Çünkü İslam kadına her gün ama her gün iyiliği emretmiş ve bu iyiliği bir gün ile sınırlı bırakmamıştır. 8 Mart Kadınlar Günü kadınların haklarını savunma veya özgürlük düşüncesi adı altında kadınların tüm haklarını elinden almış ve sadece onların gözünü boyamak için olan bir gündür.” ifadelerini kullandı.

Demir, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “İslam öyle bir dindir ki, kadının her dakikası, her anı, her günü kadına iyiliğe teşvik etmiştir. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır` deyip, çocukları anneye iyiliğe teşvik etmiştir. ‘Sizin en hayırlınız eşlerine en hayırlı olanıdır` deyip, erkeklere yine eşlerine iyi olmaya teşvik etmiştir. Sürekli onlara iyilikte bulunmayı Allah`u Teâlâ emretmiştir. Şimdi sadece bir güne iyiliği sığdırmak, ‘İşte biz sizi düşünüyoruz` düşüncesini insanların arasına yaymak mı sizce kadına verilmiş bir değerdir, yoksa her günü, her dakikası, her anı kadına değer verilmesini emreden İslam dini mi kadına esas hakkını vermektedir.”

“Kur`an dışında şu an ki ideolojilerin hiçbiri kadına değer vermiyor”

Kur`an-da kadınlara verilen değer hakkında açıklamada bulunan medrese öğrencisi Kur`an hafizesi Zeynep Nasıroğlu, “Kur`an-ı Kerim`de Allah`ın Hz. Meryem`i zikretmesi bile İslam`ın kadına verdiği değer bizim için yeterli bir delildir. Kur`an-ı Kerim`de Allah`u Teâlâ şöyle buyuruyor; ‘Kitapta Meryem`i de an` diyor. Kitapta Meryem`i de an derken, sadece bayanları buna örnek olarak göstermiyor. Ayrıca erkeklere hayasıyla ve iffetiyle Hz. Meryem`e örnek olarak gösteriyor. Bu durumda Kur`an-ı Kerim`in ve İslamiyet`in Allah`u Teâlâ`nın kadınlara ne kadar değer verdiğini delil olarak gösteriyoruz. Şu anki ideolojilerin hiçbirinin kadına bu derece kıymet vermiyor, hatta kimileri kadınlarını reklamlara, billboardlara bir görüntü olarak veriyorlar.” şeklinde konuştu.

“Kur`an-ı Kerim kadınları cevher olarak bir kadife kutuda saklamamızı emrediyor” diyen Nasıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü kadınlar çok kıymetlidirler, kadife kutularda saklanmaları gerekir. Biz örtüyü ve kadının haklarını şu anki dünya kadın haklarından değil de, İslam`ın kadına verdiği haklardan öğreniyoruz. Kadın kendi örtüsüyle, iffeti ve hayasıyla Allah`a yaraşır bir kul ve Mümine olmasını bu şekilde açıklıyoruz.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir