• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...

Vergi diliminden dolayı asgari ücret bin 300 liranın altına düşecek mi, yoksa yeni bir düzenleme yapılacak mı? Asgari ücretliye iyi haber Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi.

Ağbal, "Bunu Sayın Başbakanımıza, hükümetimize götürürüz, bu seçeneklerden doğrudan doğruya hedef kitle olan asgari ücretlinin sorununu çözecek seçeneği buluruz. Bu vergiyle ilişkili olmak zorunda değil. Çalışacağız, getireceğiz, diyeceğiz ki 'bulduk seçeneğimiz budur.' Örneğin dedim ki toplam bildirimin üzerinden kişi başına bir indirim yaptık, yine benzeri bir yöntem konuşulabilir, benzeri bir yöntem geliştirilebilir" şeklinde konuştu.

Bakan Ağbal, sadece asgari ücretlilerin değil, bütün çalışanların ve esnafın bu vergi dilimine bağlı olduğunu hatırlattı, asgari ücret için başka bir çözüm yolu bulacaklarını kaydetti.

Bugün vergi tarifesinden en fazla etkilenecek kesimin bekar çalışanlar olacağını anlatan Ağbal, bu kesimin Ekim'de aylık olarak alacağı tutarda 70 lira azalma meydana geleceğini söyledi. Ağbal, "Dolayısıyla benim bekar asgari ücretlinin sorununu çözmem lazım, ona odaklanmış bir çözümü farklı yöntemlerle yapabilirim ama o meseleyi çözeceğim diye bütün vergi sistemini ilgilendiren bir tarife değişikliği yaparsak bu doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kıdem tazminatı ve taşeronlara kadro konuları da Bakan Ağbal'ın gündemindeydi. Taraflarla görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi, çalışmaların belli bir noktaya geldiğini söyledi, Ağbal, enflasyon rakamlarındaki düşüşü değerlendirdi.

Enflasyonun daha da aşağıya gelmesini her bakımdan önemsediklerini dile getiren Ağbal, bunun hem ekonominin genel gidişatı hem de makroekonomik parametreler açısından önemli olduğunu belirtti. Ağbal, "İnşallah önümüzdeki aylarda bizim alacağımız tedbirler çerçevesinde daha aşağı giden bir patika izler" değerlendirmesinde bulundu.

Maliye Bakanı Ağbal, 2015'teki yeniden yapılandırmayı hatırlattı, gündemlerinde vergi affının olmadığını söyledi.