• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
Mehmet Yavuz, Urfa`da ziyaretlerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Suruç programı kapsamında Kaymakam Abdullah Çiftçi`yi ziyaret ederek sınır boyunda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Devletin görünen yüzü Kaymakamlığın halkla daha fazla içli dışlı olması gerektiğini, halkın dertlerini birinci ağızdan dinlemesi gerektiği hususları hatırlatan Yavuz, Kobani'den Suruç ilçesine gelen mültecilere yönelik ortaya koyduğu çalışmadan dolayı Kaymakam Abdullah Çiftçi`yi tebrik etti.

Yapılan karşılıklı sohbetin ardından Yavuz ve beraberindeki heyet Eğitim-Bir-Sen Suruç ilçe temsilciliğinde sendika ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Yavuz, bölgede yaşanan çatışmalı süreç hakkında değerlendirmelerde bulunarak, devletin de örgütün de ortaya koyduğu pratiği eleştiren, bunların dışında halkın duygularına ve diline tercüman olacak kalıcı ve nihai bir barışın tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Barışa katkı sunacak bir anlayışa ihtiyaç olduğunu ve alternatifin HÜDA PAR olduğunu dile getiren Yavuz, bu konuda her türlü inisiyatifi almaya ve huzur isteyen halkın dertlerine derman olma noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını özellikle söyledi.

Daha sonra STK temsilcilerinin sorularını cevaplandıran Yavuz buradan ayrılarak Suruç'un kanaat önderlerinden Hacı Osman Kılıç`ın taziye ziyaretlerinde bulundu.

Yukarı Ataklar (Çengok) Köyü Camii'nde köylülerle bir araya gelen Yavuz, daha sonra Harmanalan (Gır) Köyü muhtarını ziyaret etti. Burada toplanan köy sakinlerine iç ve dış gündemle alakalı görüşlerini aktardı ve köylülerin sorularını cevaplandırdı.

Yavuz, sadece seçimlerde değil seçim zamanları dışında da halkla bir araya gelme sözleri olduğunu ve bu sözün gereğini yerine getirmeye devam edeceklerini, siyaseti şahsi veya partisel çıkar kapısı olarak değil, ibadet ve sevap kazanma kapısı olarak gördüklerini ve hedeflerinin hür ve âdil bir toplum düzeni oluşturmak olduğunu belirtti. (Ramazan Casuk-Hüseyin Yetmiş-İLKHA)  






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir