• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Kayıp kardeşler 5 gün sonra  bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 5 gündür kendilerinden haber alınamayan 15 yaşındaki Ahmet ile 17 yaşındaki ağabeyi Salih Kara tarım işçiliği yaparken bulundu. Kardeşlerin okumak istemediği için evden kaçarak tarlada çalışmaya başladıkları belirtildi.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Kara ailesinin oğulları Koza İmam Hatip Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Salih Kara ile Koza Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Ahmet Kara, 26 Şubat günü öğleden sonra evde yemek yedikten sonra dışarı çıkmış, oğullarının geç saatlere kadar dönmemesi üzerine Köprübaşı Polis Merkezi'ne giden babaları Mahmut Kara,  kayıp başvurusu yapmıştı.

Tüm aramalara rağmen bulunamayan kardeşlerin izine ise 5 gün sonra arkadaşlarının baba Mahmut Kara’ya, gençlerin Yüreğir ilçesi Çotlu Mahallesi’nde olduklarını söylemesiyle ulaşıldı. Çocuklarının tarım işçiliği yaptığını ve çadırda kaldığını öğrenen Kara, Çotlu Mahallesi’ne gidince oğulları Salih ve Ahmet’i tarım işçiliği yaparken buldu.

Çocuklarını sağ salim bulmaktan dolayı şükrettiğini belirten Mahmut Kara, “Allah'a çok şükür herhangi bir sıkıntı yok, çocuklarımıza kavuştuk.” dedi.

Okumak istemedikleri için evden kaçarak tarım işçiliği yaptıklarını ifade eden kardeşler ise gündüz tarlada çalıştıklarını gece ise tarım işçilerinin kaldığı çadırda yattıklarını belirterek kaçtıkları için pişman olduklarını söylediler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir