• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
PKK propagandası yapan yabancı uyruklu 5 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van polisi tarafından yürütülen soruşturmada, Halilağa Mahallesi ve VASKİ binası arkasında bulunan taziye çadırında PKK propagandası yaptıkları belirtilen biri İngiltere ve 4`ü Finlandiya vatandaşı olmak üzere 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Suriye'nin Halep şehrinde bulunan Tişrin Barajı civarında girdiği silahlı çatışmada öldürülen Dilan Çoban ve  Irak'ın Şeddade kasabasında öldürülen Tekin Kurt için Halilağa Mahallesi Eski Kale yolu üzerinde ve VASKİ binası arkasında taziye çadırı kurulduğu belirtildi. Açıklamada, taziyede PKK propagandası yapan kişilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığından talimat verildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Bu talimat doğrultusunda; 24 Şubat 2016 günü, İngiltere vatandaşı olan Joanna Redwood, Finlandiya vatandaşı olan Henri Juhani Sulku, Marja Orvokki Holstila, Birgitta Anneli Hytinnen ile B.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında ise “Joanna Redwood isimli şahsın ikametinde yapılan aramada elde edilen USB bellek içerisinde; PKK başı Abdullah Öcalan`ın ve BTÖ mensuplarının resimleri, PKK/ KCK örgütünün Suriye'deki silahlı uzantısı olan YPG'nin sözde amblemi ve bayrağı bulunduğu tespit edilmiştir. Hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 28 Şubat 2016 günü Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadelerine müteakip serbest bırakılmışlardır. Yabancı uyruklu şahısların haklarında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Van İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir