• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Metruk ev mahalleliyi tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez Gazibey mahallesinde bulunan ve uyuşturucu madde bağımlılarının meskeni olan metruk ev, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Bitlis merkez Gazibey mahallesinde bulunan ve sit alanı olduğundan dolayı yıkımına izin verilmeyen ev, uyuşturucu kullanıcılarının adeta meskeni oldu. Hatuniye Kız İmam Hatip okul yolunun üzerinde bulunan metruk ev, mahalle sakinlerini ve oradan geçmek zorunda olanları tedirgin ediyor.

Uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline gelen metruk evin bulunduğu yolu kullanan öğrenciler, yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istediler.

Konu hakkında daha önce yetkili birimlere bilgi verdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Yücel Sulukaya, fakat konuya ilişkin arpa boyu yol alınmadığını belirtti.

Sulukaya, Sit alanı olduğundan dolayı yıkılmasına müsaade edilmeyen metruk evin, mahalle sakinleri başta olmak üzere yolu kullanan herkes için büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.

Sulukaya, “Mahalle muhtarı olarak metruk binalarda uyuşturucu kullanılmasıyla ilgili yetkili birimlere bilgi verdik. Hatta BİMER`e kadar şikâyette bulunduk. Fakat tutanaklar tutulmasına rağmen hala konuyla ilgili bir önlem alınmış değil. Bu yolu günde yüzlerce kız ve erkek çocuklarımız tarafından kullanılıyor. Hatuniye Kız İmam Hatip Okulunun kullanabildiği tek yoldur. Şuan bu yolun üzerinde bulunan metruk evde uyuşturucu kullanılması nedeniyle tehlike saçıyor. Yolu kullanan her bir çocuk, ölüm korkusuyla gidip geliyor. Biran önce yetkililer buraya bir özüm bulmaları gerekiyor.” dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir