• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de 41 Projeye Hibe Sağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda devam eden 2011 yılı Kamu bilgilendirme toplantısında Valilik Proje Koordinasyon Merkezi uzmanı Ercan Gön, 2011 yılı faaliyetlerini ve 2012 yılı hedeflerini açıkladı.

Merkezleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra görev alanlarında valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması projesi, Kalkınma Bakanlığı`nca desteklenen Sosyal Destek Program (SODES) çalışmaları, Program Otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çalışmaları, göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı sosyal karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş biçimde yetkilendirildiği, sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir program olduğunu ifade etti.

Gön, Kültür, Sanat, Spor Projeleri Sayısının 24, SODES Destekli Tutarın ise 1milyon 732 bin TL olduğunu belirtti.

2011 yılı içerisinde yapmış oldukları çalışmaları sıralayan Gön, 2011 yılında toplam 31 projenin gerçekleştiğini söyleyerek, "4 adet Mesleki Eğitim Merkezinde138 kursiyer eğitim görmüştür. 20 Eğitim/Beceri Kazandırma Kursunda 701 kursiyer eğitim gördü. Bingöl (13 proje) ve Tunceli (4 Proje) olmak üzere 17 AB destekli projenin izleme ve teknik desteği Merkezimizce verilmektedir. Bu kapsamda ilimizde toplam 41 projeye hibe desteği sağlanmıştır. Toplam hibe desteği 7 milyon 589 bin Avro`dur. Türkiye geneli illere göre yapılan başarı değerlendirmesinde ilimiz, sağlanan hibe desteği itibariyle 16. sırada yer almaktadır. AB Bakanlığı tarafından uygulanan bu program kapsamında 79 ilin sunduğu proje arasından Bingöl dahil 25 ilin projesi kabul edilmiştir. İlimizin projesi "Yüzen Ada Kenti AB`ye Doğru Yüzüyor" dedi.

Gön, "Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi`nin Bilişim ve Teknik Altyapısının Güçlendirilmesi, Eğitim Faaliyetleri Çalışma Ziyaretleri AB Bilgilendirme ve Farkındalık Oluşturma Seminerleri, Bilgilendirme, Tanıtım ve Görünürlük Faaliyetleri İlde hazırlanan projelere teknik destek sağlayacak altyapıya sahip olunmuştur. AB fonlarından azami yararlanılması için il genelinde proje hazırlama kapasitesinin geliştirilmesi için 10 kişilik proje eğiticisi kadrosu oluşturulmuştur." diye konuştu.

2012 yılı hedeflerini açıklayan Gön, şunları söyledi: "AB projelerinde Türkiye genelinde ilk 10`a girmek, 150 kişiye Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimi vermek, AB-Türkiye Müktesebatı ile ilgili olarak fasıl başlıklarında seminer vermek, 4 adet AB UDYK (Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu) toplantısı düzenlemek, 69 SODES projesini izlemek ve teknik destek vermek, bu kapsamda ilimize tahsis edilen 6 milyon 529 bin TL`nin en etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak."

Ali Yıldırım-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir