• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Şırnak Valiliğinden Cizre ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre'de süren 78 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili basın mensuplarını açıklamalarda bulundu. Vali Su, yasak boyunca 708 barikatın kaldırıldığı, 263 çukurun kapatıldığı ve bin 409 adet patlayıcının etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Sokağa çıkma yasağının 02.03.2016 tarihinden itibaren her gün akşam saat 19.30 ile 05.00 saatleri arasında devam edeceğini anımsatan Vali Su, "Cizre ilçemizde icra edilen operasyonlar sonucunda görsel ve yazılı medya organlarından süreç içerisinde yer aldığı gibi çok sayıda kaleşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılar ile çok sayıda mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir." dedi.

Çok sayıda PKK'linin öldürüldüğünü söyleyen Vali Su, "Ayrıca yapılan bu operasyonlarda 708 adet barikat, 263 adet çukur, bin 409 adet el yapımı patlayıcı bertaraf edilmiştir." diye ekledi.

Yasak sürecince vatandaşların, sağlık, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Su, ilde mevcut olan sağlık personeline ek olarak kademeli olarak 205 sağlık personeli takviyesi yapıldığını ve muhtemel ihtiyaç için bir uçak ambulans ve helikopter ambulansın da hazır bulundurulduğunu aktardı.

"112 sağlık ekipleri bu süreçte 3 bin 438 vakaya müdahale etmiştir"

Ambulanslara yönelik saldırıların dışından vakalara müdahale edildiğini ifade eden Su, şöyle devam etti: "3 bin 438 vakaya müdahale edilmiş, acil serviste 16 bin 168 hastaya müdahale edilmiş ve tedavileri ayrıca 285 doğum gerçekleşmiştir. Ayrıca, vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları için gerekli tedbirler alınmış, açık tutulan market ve fırınlara ilaveten Cizre Kaymakamlığımızca çocuklarımızın ihtiyacı olan süt, mama, çocuk bezi dâhil olmak üzere 10 bin 549 adet gıda paketi ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır."

Mağdurlara iş imkânının sunulacağını dile getiren Su, "Toplum yararına çalışma projesi adı altında mağdur olan vatandaşlarımıza iş imkânı sunularak, hem vatandaşlarımızın bir gelire kavuşması hem de Cizre ve Silopi`de bir ekonomik canlanma gerçekleştirmesi sağlanacaktır." diye konuştu.

Vali Su, son olarak evlerini terk edenlerin geri döndüklerinde herhangi bir materyal ve kabloyu tespit etmeleri halinde kendilerine haber vermelerini istedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir