• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
İHH`nın Yetim Dayanışma Günleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Tahir Özsoy – DOĞRUHABER

İstanbul - Dünyanın 45 farklı ülkesinde 273`ü Türkiye`de olmak üzere 636 proje ile 204 bini aşkın yetim çocuğa ulaşma hedefleriyle başlayan Yetim Dayanışma Günleri, 1 Mart ile başlayıp 31 Mayıs`a kadar devam edecek. Programa 400`e yakın hayırsever iştirak ederek, projelerin icrasına ve yetim çocukların mutluluklarına bizzat ülkelerinde şahitlik edecekler.

Etkinlik, hem yetim çocukların yaşadıkları ülkelerdeki sorunları dünyaya duyurma, hem de yetim çocuklarla ilgili daha planlı ve sistemli destek projelerinin devletler nezdinde de hayata geçirilebilmesi için önemli bir vesile olacak.

Yetim Dayanışma Günleri programlarına Türkiye`de bulunan akademisyenler, siyasiler, STK yetkilileri, sosyal hizmetler alanından uzmanlar, çeşitli medya organlarından basın mensupları, İHH yetkilileri ile birlikte katılım gösterecekler ve bizzat yetim çocukların yaşadıkları ülkelerde çocuklarla görüşerek, gerçekleştirilmesi planlanan 636 projeye şahitlik edecekler. Projeler çerçevesinde biri Türkiye`de Suriyeli yetim çocuklar için olmak üzere toplamda 5 yeni yetimhanenin de açılışı gerçekleştirilecek.

Yetim Dayanışma Günleri programının uygulanacağı ülkeler:
Afrika: Burkina Faso, Etiyopya, Eritre, Kenya, Moritanya, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Çad, Gana, Mısır, Ruanda, Nijer, Sierra Leone, Zimbabve
Ortadoğu: Filistin, Suriye, Yemen, Irak, Lübnan, Türkiye
Asya: Afganistan, Myanmar/Arakan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya/Açe, Filipinler/Moro, Pakistan, Keşmir, İran, Tayland/Patani, Sri Lanka, Nepal, Kazakistan, Kırgızistan
Balkanlar: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ, Sancak
Kafkasya: Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir