• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Bomba yüklü araç operasyonu:  6 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Üçyol Kavşağı’na bırakılan bomba yüklü aracın faillerine yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kızıltepe ilçesinde 29 Şubat’ta bir ihbar değerlendiren polis ekiplerinin Üçyol Kavşağı’nda bulunan yabancı plakalı bir araçta bomba düzeneğini tespit ettiği hatırlatıldı.

12 kiloluk 3 adet mutfak tüpünün bulunduğu araçtaki bomba düzeneğinin bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirilerek kontrollü olarak patlatıldığı ifade edilen açıklamada, olay ile ilgili düzenlenen operasyonda ise 6 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere; 29 Şubat’ta FL WW 102 yabancı plakalı otomobil Mardin istikametinden Kızıltepe istikametine doğru Kızıltepe cezaevi civarı yolun sağ tarafında park edilmiş halde bulunmuştu.  Aracın uzun süre park edildiği yerde durması üzerine şüphelenen çevredeki vatandaşlar, durumu polise bildirmiş ve yapılan ihbar üzerine polis harekete geçmişti.

Bomba imha ekibi, araçta yaptığı incelemede araçta 3 mutfak tüpüne bağlanmış bomba düzeneği tespit etmiş ve aracı patlatmadan tüp düzenekli bombayı etkisiz hale getirmişlerdi. Daha sonra güvenli bir bölgede bomba imha edilmişti. (M. Salih Keskin - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir