• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Meşal`den Suriye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Filistin uzlaşısının bilinçli tercihleri olduğunu dolayısıyla başarıncaya kadar sabretmek gerektiğini belirterek, Hamas`ın aldığı kararların fertleri değil, şurayı esas alan ve Siyasi Birimi de kapsayan kurumdan çıktığını ifade etti.

El-Cezire televizyonunun dün akşam kendisiyle yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulunan Meşal “içerdeki şartlar kadar dışarıdaki gelişmeler de Filistinlileri uzlaşı girişimini başlatmaya zorladı. İç bölünme zaten herkes için ağır bir yük haline gelmişti” dedi.

Bir çok etkenin uzlaşı için zemin oluşturduğuna dikkat çeken Meşal şunları söyledi: “Uzlaşıyı zorlayan ve olgunlaştıran bir çok etken var. Bunların başında, siyasi sürecin tıkanması, Amerika`nın işgal rejimine sınırsız desteği ve sürekli onun tarafını tutması ve Arapların kendi baharlarıyla ilgilenmeleri geliyor. Herkes için ağır bir yük haline gelen bölünmeden artık kurtulmak ve iç barışı tesis etmek gerekiyordu.

İslamî kesimin Arap baharının yaşandığı ülkelerdeki yükselişlerine de değinen Hamas lideri şunları ifade etti: “İslami kesim asil ve köklü bir kesimdir. Ancak Hamas bunu sadece kendisi için hesaba katarsa o zaman çerçeveyi daraltmış olur. Bu büyük bir diriliş ve hamledir. İç cephenin sağlamlaştırılması Arap halkları için olduğu kadar Filistin halkı için de büyük bir kazanımdır.”

Suriye


Ve Suriye konusunda, Meşal Hamas`ın konumunun dengeli, ilkeli ve gerçekle örtüştüğünü söyledi.

Hamas, aile içi şiddet ve yurt dışından müdahaleleri reddederek, reform ve özgürlük sağlamak için siyasi bir çözüm yoluyla insanların arzularının gerçekleştirmek yoluyla krizi çözmek için umutlu, ama biz, sistemin politikalarına karışmayız diyerek ekledi .

"hayatta en zor şey, kişinin realiteye uygun dengeli bir tutum belirlemesidir” ifadelerini kullananan Meşal, Hamas liderliğinin Suriye`nin başkenti Şam`ı bırakacağı söylentilerini tekrarla yalanladı.

Suriye konusuna da değinen Meşal, hareketin burada gösterdiği tavrın realite ile örtüştüğünü, bu tavrın ilkeli ve dengeli olduğunu belirterek “hayatta en zor şey, kişinin realiteye uygun dengeli bir tutum belirlemesidir” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir