• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Engelliler bilgisayar öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ortopedik Engelliler Derneği, SODES projesi kapsamında üyelerine yönelik bilgisayar kursu açtı.

“Engelimi Aşacağım” projesi ile açılan kursta yaklaşık 20 ortopedik engelli haftada üç gün hem bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe ve Web tasarım programlarını öğreniyor, hem de harçlıklarını alıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, yaklaşık bir ay önce SODES projesi kapsamında açtıkları kursa 20 ortopedik engellinin katıldığını söyledi.

Kursiyerlerin haftada üç gün geldikleri kurs için 15 TL harçlık aldıklarını belirten Atay, 4 ay sürecek olan kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini ifade etti.

Kurstaki amaçlarının engellileri bir meslek sahibi yapmak ve kendi ayaklarının üstünde durup hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Atay, “Batman Ortopedik Engelliler Derneği olarak SODES kapsamında açtığımız ve kabul edilen bir projemizdir. 20 tane engelli arkadaşımız burada bilgisayar öğrenme ve bilgisayarlı muhasebe öğrenmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda onlara ücret de ödüyoruz. Yarım gün olarak 15 TL veriyoruz. Amacımız, engellileri topluma kazandırmak, istihdam etmek, istihdam alanlarında onların var olduğunu başarabilmektir.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir