• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Türkiye İslam ülkeleriyle işbirliği kurup bu ülkelere öncülük etmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, son zamanlarda Türkiye`de yaşanan gelişmelerle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, gelinen süreç itibariyle Türkiye`nin İslam ülkeleriyle işbirliği kurup, bu ülkelere öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

İslam dininde "Batıl yolla hakka gidilmez" kuralının olduğunu hatırlatan Yıldırım, “İslam`da temel bir kural vardır: Batıl yolla hakka gidilmez, yanlış yolla adalet sağlanmaz, şarapla abdest alınmaz. Bu tabirleri çoğaltabiliriz. Dolayısıyla iktidar, muhakkak ve muhakkak meşru yolla toplumun saadetini sağlamalıdır.” dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ‘stratejik ortak` dediği Amerika`nın, yüzlerce insanı bir anda havaya uçuracak bombalar ve karakolları bir kilometre uzaktan bombalayacak düzenekler imal ettiğine vurgu yaptı.

“İslam âleminin başına geçip lokomotif olmazsan, Kerry`nin peşinden vagon olursun”

Yıldırım, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Dış güçlerin silah verip, örgütledikleri kirli bir örgütle karşı karşıyadır bu ülkenin insanı. Bunların İslam`dan nasibi yok. Bu da senin ‘stratejik ortak` dediğin İsrail, Amerika, Avrupa Birliğinden kaynaklanıyor. ‘Dostum Kerry` dersen, Trabzon`da güzel bir atasözü var: Dostun soyar postunu. Diyorsun ki, ‘Senin stratejik ortağın ben miyim, yoksa PYD midir?` Amerika da ‘Her ikiniz de ortağımsınız.` diyor.  Sen kendin İslam âleminin başına geçip lokomotif olmazsan, Kerry`nin peşinden vagon olursun.”

Emperyalist güçlerin, ülkeyi bölüp, yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip olmaya çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, bu güçlerin milleti köle yapma amacında olduklarının söyledi.

“Türkçülük sorunu neyse Kürtçülük sorunu da odur”

Bölgede yaşanan sorunları 4 ayrı başlık altında incelediklerini aktaran Yıldırım, bunların en başında gelen sorunun ‘geri kalmışlık` sorunu olduğunu sözlerine ekleyerek, “Güneydoğu sorununun birisi geri kalmışlık sorunudur. Bu, ancak sanayileşme ile çözülür. İkinci sorun ırkçılık sorunudur. Türkçülük sorunu neyse Kürtçülük sorunu da odur. İkisi de mikroptur bu ülke için. Bu ülkenin mayası İslam`la yoğrulmuştur, İslam kardeşliği ile ancak ayağa kalkar. Üçüncü sorun terör sorunudur. Terör sorunu bunlardan bağımsız değil, bunların yeşerdiği ortamda yeşeriyor. Dördüncü sorun eğitim sorunudur. Aslında bunu en başa almamız lazım. Ahlaksız, maneviyatsız, materyalist bir eğitim neticesinde ne bekliyordunuz siz bu milletten?” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir