• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
UMKE temel eğitim programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) temel eğitimleri programı 5 gün teorik ve uygulamalı olarak sona erdi. UMKE eğitim programları Çitören Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nde düzenlenen tatbikatlı törenle birlikte, toplam 5 gün de tamamlandı.

Eğitim programlarının sonunda düzenlen törene, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz yanı sıra, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dilek Balta, Yönetim Hizmetleri Şube Müdür Ahmet Arslan, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık Şube Müdürü Eda Dilfiroz Pancar ve UMKE Bölge Sorumlusu Tuğba Kurşun, katıldı.

Eğitim programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Yaklaşık bir haftadır zorlu kış şartlarında UMKE personeli olmanın daha da bir farkındalığını eğitimlerde görmekteyiz. Aldığımız bu eğitimlerde taşıma teknikleri alternatif aletler, temel, kapasite arttırıcı faaliyetler birlikte planlanarak icra edildi. Hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmemesi nedeniyle her an göreve hazır şekilde bekleyen UMKE ekiplerimiz bulunmakta sizlerde bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla afet durumuna yer alarak kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam edeceğinizden kuşkumuz yok. Bu anlamda eğitimlerin sizler açısından da faydalı olacağına inanıyor,  katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara sertifika belgeleri verildi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir