• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2474.457
  • ...
AFAD'tan öğrencilere tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-7 Mart Savunma ve Deprem Haftası dolayısıyla Bingöl ve ilçelerinde öğrencilere yönelik başlatılan bilinçlendirme semineri ve tatbikat ilk olarak Karlıova ilçesinde yapıldı.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından Karlıova ilçesinde YİBO, Anadolu lisesi ve 11 Mart ilkokullarında öğrencilere yönelik seminer ve tatbikat eğitimi dersi verildi. 11 Mart İlkokulu konferans salonunda öğrencilere Enformasyon Memuru Sıdkı Küçükkaya tarafında seminer verildi.

Sığınak ve sığınma yerlerinde nasıl davranış sergileyecekleri hakkında öğrencilere, deprem ve yangın durumunda yapılması gereken korunma ve müdahale eğitimini veren Küçükkaya, sınıflarda öğrencileri bilinçlendirme programından sonra deprem tatbikatı yapıtı. Tatbikat sonrası dışarıda toplanan öğrencilere Arama Kurtarma Teknisyeni (AKT) Musa Işık, kaçış sırasında yapılan hatalar hakkında öğrencileri bilinçlendirdi. İl AFAD Müdürlüğü ekipleri daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline seminer verileceği öğrenildi. (İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir