• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeşilay Cemiyeti: Sigaraya Hayır, Alkolsüz Yaşam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası` nedeniyle Şanlıurfa Yeşilay Şubesi basın açıklaması yaptı. Bilinçli internet kullanımı, sigaraya hayır, alkolsüz yaşam, kumardan uzak temiz bir toplum ve zararlı alışkanlardan uzaklaşmak için çalıştıklarını söyleyen Şanlıurfa Yeşilay Şube Başkanı Muharrem Çelik, Yeşilay`ın toplumun her kesimiyle işbirliği içerisinde olduğunu belirtti.

Kuruluş amaçlarının gençliğin tuzağa düşmemesi için aileyi ve toplumu uyarmak olduğunu ifade eden Çelik, “1920`de gençliğin ıslahı ve gençliğin tuzaklardan kurtulması için harekete geçen bir grup aydın, o dönemlerde ülkemizi emperyalist göçlerden kurtulmak ve her taraftan etkisiz hale getirmek üzere harekete geçmiştir. Gemilerle getirilen alkol içeceklerinin önüne geçmek, toplumu bilinçlendirmek için harekete geçen bu camialarımızın öncüleri bugün halen o düşünceyle devam ediyor.  Gençliği bilinçlendirmek ve tolumu aydınlandırmak, hizmetlere devam eden ve topluluğu uyaran bir teşkilattır. Kuruluş amacımız gençliğimizin tuzağa düşmeden her türlü yanlış kişilerin pençelerinden kurtulması için aileyi ve toplumu uyarmak için kurulmuştur.” dedi.

Bağımlı insanın iradesini kullanmadığını, kendisine ve çevresine zarar verdiğini söyleyen Çelik, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası` sebebiyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi, bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bağımlı olan insan, artık iradesini kullanamayan kendisine, çevresine hatta sevdiklerine bile zarar veren kişidir.” ifadelerini kulandı.

Çelik, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca yapılacak etkinlikleri şöyle sıraladı:

1-Gençlik yürüyüşü ve basın açıklaması

2-Protokol ziyaretleri

3-Okullarda kutlama programı (Mehmet Akif İnan İ.O, İrfan İmam Hatip O.O, Kısas Lisesi, Hilvan İmam Lisesi)

4-Gençlerle sıra gecesi

5-Yüz boyama ve fotoğraf sergisi

6-Müftülükle işbirliği içerisinde hutbe ve dua etkinliği

7-Cezaevindeki mahkûmlarla buluşma

8-Denetim serbestlik, mahkûmlarına söyleşi

9-Stant açma etkinliği

10-Cumhurbaşkanı ile İstanbul`da ödül törenine katılma (Ramazan Casuk / Hüseyin Yetmiş-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir