• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin`de 15 bin işyerinde sigara denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, her yıl mart ayının ilk haftasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mardin halkına kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyerek konuşmasına başlayan Yavuz, alkol ve uyuşturucu ile savaşan Yeşilay`ın 5 Mart 1920 tarihinde Hilali Ahdar Derneği adı altında kurulduğunu hatırlattı.

Yavuz, “Yeşilay`ın amacı ülkemizde ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde içki ve uyuşturucu maddelerinin sigara dâhil tüketimini, Devlet organları ile de iş ve gönül birliği yaparak en aza indirmek ve sağlıklı bir neslin ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamaktır. Ülkemizde her yıl mart ayının ilk haftası ‘Yeşilay haftası` olarak kutlanmakta olup sigaranın, alkolün ve uyuşturucu maddelerin bireylere aileye ve topluma verdiği zararlar vurgulanmaktadır. Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumuza göstermenin yanında bu alışkanlıkları bırakmanın ve alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.” dedi.

Mardin`de konuyla ilgili ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yavuz, bugüne kadar Dumansız Hava Sahası uygulaması kapsamında 15 bin 700 işyerinin denetime tabi tutulduğunu söyledi. Yavuz, “Müdürlüğümüz tarafından TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) sekretaryası yapılmakta olup bu kapsamda 2015 yılı içerisinde 10.259 lise öğrencisi, 310 üniversite öğrencisi, 603 kamu personeli ve 159 halka yönelik Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararları, Alkol ve Madde Bağımlılığının Önlenmesi konularında eğitim verilmiştir. Sigara ile mücadele çalışmaları çerçevesinde; ilimizde kurulan Tütün Kontrol Kurulu ile ilgili denetim ekibi oluşturulmuş olup kapalı mekânlarda uygulanan ‘Dumansız Hava Sahası` uygulaması ile Mardin il genelinde 15 bin 700 iş yeri sigara açısından denetlenmiş ve sigara içildiği tespit edilen mekânlarda cezai yaptırımlar uygulanmıştır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir