• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
`Dünden Bugüne Darbeler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, Müftülük Konferans Salonu`nda Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak`ın katılımıyla Mardin`de “28 Şubat ve Dünden Bugüne Darbeler”  konulu bir konferans düzenledi. Konferans, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer 'in açış konuşmasıyla devam etti.

Değer, “28 Şubat; askeri vesayet rejiminin sonuçları maalesef günümüzde de ekonomi alanı başta olmak üzere siyasal ve sosyo-kültürel yaşantımızda etkisini sürdürmektedir. 28 şubatta bir gecede milletin, 75 milyar doları faiz olmak üzere 381 milyar doları kasasından çıkmış post-modern darbe adeta rant-modern darbeye dönüşmüştür.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi.  Dünden bugüne yapılan darbelerin oluşum süreçlerini ve arka planlarını dile getiren Dilipak, “Darbeler, içerdeki maşaların eliyle küresel güçlerinin tahakküm etmek, yönetmek, kontrol altında tutmak istedikleri ülkelerde sık başvurdukları yöntemdir. Küresel güçler dünya üzerinde var olan dört ırktan Kızılderilileri yok ederek, siyah derileri köle ederek, sarı ırkı sömürerek gücünü kan, gözyaşı ve insanların ölümleri üzere kurmuştur. Küresel güç var oldukça darbeler bitmeyecek, hala günümüzde dünyanın dört bir yanında Mısır Suriye de Cezayir`de Tunus`ta Libya`da küresel emperyalizme başkaldıranların başını yerli maşalarla ezerek Winston Churchill  ‘Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir` şiarını devam etmektedirler.” diye konuştu.

Her Müslümanın ana dili hariç en az üç dil bilmesi gerektiğini söyleyen Dilipak, “Biri kutsal kitabımızın dili Arapça, biri şu anda tüm dünyanın geçerli dili olan İngilizce bir diğeri de hangi ülke için uzmanlaşacaksınız o ülkenin dili. Her dil bir insandır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir