• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Yakubiye-Der`in yeni binası dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Merkez Eyyübiye ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde 2007`de kurulan ve merkez ilçelerde 2 temsilciliği bulunan Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği`nin (Yakubiye-Der) yeni binasının açılışı yapıldı.

Kur`an-ı Kerim, güzel ahlak ve İslami sohbetlerin yanında sosyal aktiviteler düzenleyen derneğin yeni binasının açılışına yoğun bir katılım oldu.

Sunuculuğunu Müslüm Yıldız`ın yaptığı açılış program, İdris Yapıcı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış programına davet edilen Araştırma-Yazar Nezir Tunç, çocukların topluma bir emanet olarak verildiğini bundan dolayı da çocukların hayırlı bir şekilde yetişmesine vesile olunması gerektiğini ifade etti. 

İslami çalışmalarda ferdi olarak değil toplu olarak el ele verilmesi gerektiğini söyleyen Tunç, “İyi bilelim ki bu tür kurumlarda ki çalışmalar ve hayatın diğer evrelerinde olan hizmetlerde eğer kişi tek başınaysa, ferdi olarak iş yapıyorsa bunu iyi bilelim ki yaptığı bütün işler eksiktir. Bunun içindir ki bu tür kurumlarda Müslümanlar bir araya gelmeli. El ele vermeli ve gönül gönüle gelmelidir. En iyi şekilde çalışmalıdırlar.” dedi.

Çocuklara ve bu tür hayır kuruluşlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Tunç, “Çocuklarımız bize emanettir, geleceğimizdir. Eğer bu tür kurumlarda başta ağabeylerimiz, arkadaşlarımız ve belki en önemlisi bu mahallede oturan komşularımız ve arkadaşlarımız kim olursa olsun eğer bu tür kurumlara bu çocuklara sahip çıkmıyorsa Rabbimiz bunun hesabını çok ağır bizden soracaktır. İşte o zaman Rabbimiz kendi katında bize çok büyük dereceler lütfedecektir.” İfadelerini kullandı.

“Allah, Peygamberlere yüklediği sorumluluğu bize de yüklemiştir” diyen Tunç, son olarak şunları söyledi:

 “İslami bir bilgiye sahip olan kişiler topluma nazaran daha büyük bir sermayeye sahiptirler. Sokakta ki bir kişiyle davetçi sıfatına sahip olan bir kişinin Allah katında sermayesi bir değildir. Davetçiler normal kesime göre sermayesi çok büyük insanlardır. Bu büyük olan sermayeyi eğer İslami hizmette ya da insanların yetiştirilmesinde harcamazsa bunu iyi bilin ki çok büyük hüsrana uğrayanlardan olacaklardır. Müslümanlar bu meselenin farkındaysalar bunu iyi bilelim ki rabbimiz Peygamberlere yüklediği o sorumluluğu bize de yüklemiştir. Çünkü âlimler peygamberlerin varisleridirler. Dolayısıyla biz bu tür kurumlarda el ele verdiğimizde toplum ihya olacaktır yoksa aksi olacaktır.”

Program Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun seslendirdiği Mevlit ve ilahilerle devam etti.

Program, Yakup Orhan`ın yaptığı duadan sonra misafirlere yapılan ikramlarla son buldu. (Ramazan Casuk/Hüseyin Yetmiş- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir