• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`a Abidjan şehrinin altın anahtarı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunduğu Fildişi Sahili`nde, Abidjan Valiliği tarafından şehrin altın anahtarı ve fahri hemşehrilik beratı takdim edildiği  törende yaptığı konuşmada, “Kardeşçe yaşama noktasında bu güzel şehrin tüm dünya için bir model oluşturduğunu söylemek isterim. Biz Türk milleti olarak, komşularınıza gösterdiğiniz bu yakınlıkta, kendimizden de bir şeyler buluyoruz” dedi.

Resmî bir ziyaret için gittiği Fildişi Sahili`nin Abidjan şehrinde temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu`na ve Türkiyeli bir yatırımcı tarafından inşa edilecek beton santralinin temel atma törenine katıldı.

“Batı Afrika`nın incisi Abidjan şehrinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum”

Bu programların ardından Abidjan Valiliği`ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Abadjan şehri altın anahtarının ve fahri hemşehrilik beratının kendisine takdimi için düzenlenen törene katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan`a şehrin altın anahtarı ve arması ile onursal hemşehrilik beratının yanı sıra, Fildişi Sahili`nin bazı kabile liderleri tarafından geleneksel anlam ve öneme haiz kıyafet, altın taç, bilezik ve asa gibi hediyeler sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ziyaretinin bir hatırası olarak geleneksel lale motifleri ile bezenmiş bir çini levha hediye etti.

Törende bir konuşma da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı Afrika`nın incisi Abidjan şehrini ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum” diyerek, Devlet Başkanı Vattara ve bakanlarla verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

“Abidjan, kardeşçe yaşama noktasında tüm dünya için bir model oluşturdu”

Kendisine tevdii edilen şehrin altın anahtarı için Abidjan Valiliği`ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Kardeşçe yaşama noktasında bu güzel şehrin tüm dünya için bir model oluşturduğunu söylemek isterim. Biz Türk milleti olarak, komşularınıza gösterdiğiniz bu yakınlıkta, kendimizden de bir şeyler buluyoruz. Dolayısıyla, Türkiye`den binlerce kilometre uzakta tanıdık ve bildik değerlere sahip bu şehrin fahri vatandaşı olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Başta Abidjan olmak üzere Fildişi Sahili`nin, Türk vatandaşlarına kapılarını sonuna kadar açtığına ve son 10 yılda, ülkede yaşayan ve faaliyet gösteren Türk vatandaşlarının sayısında kayda değer bir artış olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımız buradaki faaliyetleriyle hem kendi ülkelerinin, hem de misafiri oldukları ülkenin kalkınmasında pay sahibi oldular. Ayrıca iki ülke arasında ilişkilerin güçlenmesine ve halkların birbirini daha yakından tanımasına da bu bir fırsat oluşturdu” dedi.

Geçmişte, Fildişi Sahili`nin bazı acılar ve sıkıntılar yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu güzel ülkenin güzel insanları arasında etnik veya dini temelli anlaşmazlık ve çatışmalar oluşturulmak istendi. Ama bu ziyaretimde tüm bu çabaların boşa çıkarıldığını, Fildişili dostlarımın bir ve beraber olduğunu gördüm. Ben, kardeşlik ikliminin tekrar kök salmasında emeği ve katkısı olan herkesi huzurlarınızda tebrik ediyorum, alkışlıyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda ülkenin ve şehrin idarecilerine, verdikleri hizmet yolunda başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gösterilen misafirperverlik ve kendisine tevdi edilen paye için tekrar teşekkür etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir