• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Erbakan Hoca ve Şubat şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vefatının 5. yılında Necmettin Erbakan ve  Şubat ayı şehitleri için Bingöl merkez Ulu camiinde öğle namazından sonra Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şubat şehitleri için ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5. yılında Bingöl merkez Ulucami’de öğle Namazından sonra okutulan Mevlid-i Şerif’e halk yoğun katılım gösterdi.

“Türkiye ve dünya Müslümanları için çalışan bir liderdi”

Bingöl Saadet Partisi il başkanı Nüsrettin Aytunç, mevlit ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Malumunuz Erbakan Hoca memleketimize ve tüm İslam âlemine hizmetleri olduğunu belirtti.

Aytunç, “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız için ne yaparsak azdır. Bugün kendisini verdiğimiz bir mevlit programıyla andık. Bingöllü kardeşlerimiz yoğun bir katılım gösterdi. Allah herkes den razı olsun. Erbakan Hoca sadece Türkiye için değil bütün dünya Müslümanları için çalışan ve gayret eden bir liderdi. Her alanda Müslümanların ilerlemesi için gayret gösterirdi. Dünya küfrüne karşı Müslümanların bir ve beraber olması için çok çalıştı. Onun bıraktığı yolu bütün Müslümanlar olarak devam ettirmemiz lazım.  Allah mekânını cennet etsin.” dedi.

“Erbakan Hoca Tükiye’nin siyasi tarihine damgasını vurmuş bir isim”

 Verilen Mevlide katılan HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Hamdullah Tasalı, “Müslümanlar için değerli katkıları olmuş bir şahsiyettir. Geçmişte başlatmış olduğu siyasi hareket şuanda günümüze yön veriyor. Onun yetiştirmiş olduğu kadrolar ve gençler şuan Türkiye siyasetinde ve idaresinde önemli yerlerde aktif durumdadırlar. Erbakan hoca sadece Türkiye için değil ümmete mal olmuş bir insandır. Mekânı cennet olsun. “ifadelerini kullandı.

“Erbakan hocanın mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız”

2016 ‘nın Şubat ayının son gününde olduklarını belirten Memur-Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, “Şubat ayı şehitler ayı olarak anılır. Bu ay için mübarek bir ay diyorum.  Çünkü şehitlerin yoğunlukta olduğu bir aydır. Şehadet yüce bir makamdır bu vesileyle çokça şehidin kanının aktığı bir ay.  Dolayısıyla şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Bugün rahmetli Erbakan Hoca’nın da vefat yıl dönümü. Dolayısıyla ona ve şehitlere mevlidi şerifi okuduk. Okunan hatmi şeriflerin duasını da okuduk. Erbakan Hoca’mızı ‘savunan adam’ olarak biliyoruz. 28 Şubat post modern darbenin olduğu dönemde Başbakan olarak mücadele verdi. Erbakan Hoca’nın mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız. Rabbimizden niyaz ediyoruz, Şimdi ve bundan sonra gelecek liderlere en az onun kadar devletini, milletini ve İslam âlemi için gayretler sergileyen liderler olmasını temenni ediyoruz. Rabbim Erbakan Hoca’ya ve tüm şehitlere rahmet etsin ve onların yolunu sürdürmeyi bize nasip etsin.” diye konuştu.

28 Şubat tarihin post modern darbe diye kaydettiği sene-i devriyesi olduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, “bulunduğumuz Şubat ayı şehadet ayıdır. Şehitlerin çokça olduğu bir aydır.  Birçok büyüğümüz âlimlerimiz İslam toplumuna yön veren düşünce ve hayatıyla insanlara örnek olan şehitlerin olduğu bir aydır. Bu vesileyle bugün burada şehitlere ve rahmetli Erbakan Hoca için mevlid verildi. Buna iştirak ettik. Ayrıca Genç Memur-Sen tarafından organize edilen hatmi şerifler indirildi. Bu hatimlerin duası yapıldı.  28 Şubat “kara Şubat olarak” olarak tarihe geçti. Bu süreçte inançlı insanlar çokça mağdur edildi. O dönemde Rahmetli Erbakan Hoca hükümetin başındayken verdiği mücadelede o boncuk boncuk akıttığı terler halen bizim gözlerimizin önünde. Bütün Müslümanların bu dönemden dersler çıkarması gerekir. O dönemde yaşanan tahribatların bir daha yaşanmaması adına tedbirlerin alınması lazım. Özelikle Erbakan Hoca’nın, ‘Biz inandığımız davaya koşarak gideriz. Koşarak gidemezsek yürüyerek gideriz. Yürüyerek gidemezsek, sürünerek gideriz.’ deyişini bugünlerde bizim çok ciddi manada ele almamız lazım.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir