• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yusufi evlatlarına hasret göçen babalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evlatları İslami davadan zindana atılan babalar, evlat hasretiyle bu dünyadan bir bir göç ediyor. 90`lı yıllarda hukuksuz gerekçelerle cezaevine konulan Cihan Yeşil`in babası Mehmet Yeşil (71) ve Mehmet Duman`ın babası Abdullah Duman (78) dar-ı bekaya irtihal etti.

İslami davadan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olan ve Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde bulunan Cihan Yeşil`in babası Mehmet Yeşil (71) elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Mehmet Yeşil`in evlat hasretiyle ruhunu teslim ettiğini söyleyen merhumun akrabalarından Sedam Yeşil, üzücü olayı şöyle anlattı: “Mehmet Yeşil`in traktörü yolun kenarındaki çukurdan dolayı durdu. Traktör tekerleğinin boşta döndüğünü fark eden Mehmet Yeşil, tekerleğin altına taş koyup traktörü çalıştırdı. Traktörün hareket etmediğini gören Rahmetli, traktörün üzerindeyken eğilip tekerleğe baktığı esnada dengesini kaybedip düştü. Tekerlek ile taş arasında kalan Mehmet Yeşil olay yerinde hayatını kaybetti.”

Olay yerine gelen savcının isteği üzerine Yeşil`in naaşı otopsi yapılmak üzere Diyarbakır`a gönderildi. Yeşil`in naaşı önceki gün akşam saatlerinde Morkoyun (Diwana) köyüne getirilerek defnedildi.

Hatırlanacağı üzere Cihan Yeşil, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yasal haklarını talep ettiği ve haklarını alma konusunda ısrarcı olduğu gerekçesiyle 10'dan fazla gardiyanın saldırısına maruz kalıp öldüresiye dövülmüştü.

Yaşanan bu olayın ardından gardiyanların Yeşil`e uyguladığı şiddet yetmezmiş gibi gardiyanlara ceza verilmemiş, Yeşil ise 1,5 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Abdullah Duman da evlat hasretiyle göç etti

İslami dava hükümlüsü Mehmet Duman`ın babası Abdullah Duman (78) ise kalbindeki rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Bağlar ilçesindeki Yeniköy mezarlığına defnedilen Duman için Badıka yas evinde taziye kuruldu. Merhum Duman`ın, Yusufî oğlunun hasretiyle bu dünyada göç ettiğini söyleyen yeğen Esad Duman, Mehmet Duman`ın hukuksuz gerekçelerle 22 yıldır cezaevinde bulunduğu söyledi.

Duman, “22 senedir cezaevinde tutsaklık dönemini çekiyor. Babasının hasta olduğu dönemlerde babasını göremedi. Kendi taziyesinde bulunamadı. Mehmet Duman`ın birkaç saatlik de olsa babasının taziyesinde bulunmasını istiyoruz. Devletin bu imkânları sağlaması gerekir. Savcılığa gerekli başvurular yapıldı. Bize ‘belli adreste gelip görüşebilirsiniz` denildi. Bizim gelenek ve göreneklerimizde taziye yeri vardır. Savcılığın verdiği adres başka yerdedir. Ondan dolayı sıkıntı yaşıyoruz.  Bu, sadece bizim için değil diğer mahkûmlar için de geçerlidir. Bu imkânlardan ve yasalardan herkesin faydalanması lazım.” dedi

“Çocuğunun özlemi ve hasretiyle hayatını kaybetti”

Abdullah Duman`ın 3 yıl boyunca hastalıklarla boğuştuğunu belirten Duman, “Çocuğunun özlemi ve hasretiyle hastanede hayatını kaybetti. Kendisi rahatsız olduğu için gidip göremiyordu. Oğlu sürekli sürgündeydi. Bingöl, Mardin, Erzurum, Bayburt ve son olarak Diyarbakır`a geldi. Ergenekon`dan yatanların aileleri vefat ettiği zaman 3 gün izin verilebiliyordu. Bu imkânlar bizlere de sağlanması lazım.  Adil ve eşit olunmasını istiyoruz.” şeklinde yetkililere seslendi

Duman, “Mehmet 18 yaşında tutuklandı. Namazında, abdestinde ve aile içerisinde efendi biriydi. Ağır başlı bir insandı. Yaşantısı doğruluk üzereydi. İftiraya maruz kaldı. Yasaların tekrar düzenlenmesini, dosyaların açılması ve tekrar yargılanmasını istiyoruz.” Diye konuştu. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir