• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
İslam şehitleri Nizip`te yâd edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Nizip ilçesinde hayırlı faaliyetlerini sürdüren Nizip İhsan-Der tarafından halkın yoğun katılımı ile ‘Şehadet` konulu bir program düzenlendi.

Nizip ilçe belediye konferans salonunda düzenlenen konferans Müslüm Ateşçi'nin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğun katılım gösterdiği konferans, Nizip Tekbir İlahi grubu sanatçılarının seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Programda Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan yaptığı açılış konuşmasında şehadet ve şehitliğin önemine değindi. Konferans daha sonra Şubat ayında şehit olan Müslümanlar ile ilgili sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre, konuşmasında şehitliğin herkese nasip olmayan bir mertebe olduğunu vurguladı.

Emre, “Şehitliği herkes ister ama şehit olmak herkese nasip olmaz. İman olmazsa olmaz ahlak olmazsa olmaz. Bizler eğer gerçekten Allah'a şehit olarak ulaşmak istiyorsak tıpkı Harise (r.a) gibi imanı zirveye çıkarmaya çalışacağız ve ahlakımızı muhafaza etmeye çalışacağız eğer bu Şehadet isteğimizde samimi isek bize de şehadeti nasip edecektir.” dedi.

Program yapılan duayla son buldu.(İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir