• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`28 Şubat hatırlanmak istenmeyecek kadar kapkara günlerdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde faaliyet yürüten İslami STK`lar, 28 Şubat nedeniyle ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını STK`lar adına okuyan Diyanet-Sen Birecik temsilcisi Musa Kurt, 28 Şubat süreciyle bu ülke insanına yaşatılanların hatırlanmak istenmeyecek kadar kapkara günler olduğuna dikkat çekti.

Bu süreçte, eski Başbakanlardan Merhum Necmettin Erbakan hocanın şahsında tüm Müslümanların hedef alındığını söyleyen Kurt, Kur`an kurslarının ve İmam Hatip okullarının kapatıldığını hatırlatarak, inançlarını yaşamak isteyen kamu görevlilerinin çok büyük mağduriyetler yaşadığına vurgu yaptı.

28 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu kararları sonrasında yapılanların zülüm olduğu tüm kesimler tarafından kabul edildiğini bunun siyasiler tarafından da dillendirildiğini söyleyen Kurt, aradan 19 yıl geçmesine rağmen zülüm dönemini ülkemize yaşatanlar hakkında kamuoyunu rahatlatıcı bir adım atılmadığını belirtti.

Kurt, “Biz, başta siyasiler olmak üzere tüm yetkili kurumların bu konu hakkında bir an önce harekete geçmelerini talep etmekle beraber, hukuk önünde adil bir şekilde hesap vermeleri için gerekli olan bütün girişimlerin yapılmasının zamanı geldiğine inanıyoruz. Bir daha bu ülkenin benzer bir şekilde zulümlerin yaşanmaması için başörtüsü başta olmak üzere Müslüman halkımızın dinini yaşama hakları yasal ve anayasal güvence altına alınması gerekiyor.” dedi. (Bahattin Coşkunkan- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir