• DOLAR 32.565
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2409.983
  • ...
İdil`de bir polis ile bir asker yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın İdil ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12`inci gününe girdi. İlçede bugünkü operasyonlarda 2 asker yaralandı.

Çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanmış patlayıcıların temizlenmesi için yapılan operasyon devam ediyor.

Turgut Özal Mahallesi`nde süren operasyonlarda, bugün sabah saatlerde PKK`liler ile çıkan çatışmalarda bir özel harekat polisi kolundan bir jandarma uzman çavuşu da ayağından yaralandı. Yarılılar zırhlı ambulans ile İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan dün Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdil`de bir PKK`li, toplamda ise 48 PKK`linin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üç binayı yeraltından birbirine bağlayan bir adet tünel tespit edilmiş, 40 kg amonyum nitrat, bir adet Mauser tüfek, bir adet gece görüş gözlüğü, 100 adet tıbbi malzeme, el yapımı patlayıcı tuzaklamada kullanılan 200 metre kablo ele geçirilmiş, 29 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 193`dür.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir