• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"28 Şubat her eve ateş, her göze yaş düşürdü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat’ın asıl operasyon merkezinin dış odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan iğrenç bir darbe olduğunu ifade eden Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, 28 Şubat’ın akılları ve ruhları donduran soğuğuyla her zaman hatırlanacağını belirtti.

Gök, “Millete kurulan tuzak, yapılan komplo ve kuşatma doğrudan maddi-manevi varlığımızı, ilim ve irfanımızı, ahlâk ve maneviyatımızı, yaşama tarzımızı hedef almıştır. Devleti ve milletiyle ülkemiz, tüm hatlardan uçuruma itilmiştir. Halk iradesiyle iktidar olamayanlar, 60, 71 ve 80 darbelerinde olduğu gibi, kirli planlarını uygulamak için yönetimi silah zoruyla gasp etme yolunu denemiş, emellerine ulaşmada bir ölçüde başarılı da olmuştur.”dedi.

28 Şubat Türkiye ekonomisine de büyük darbeler vurdu

28 Şubat’ın Türkiye ekonomisine de büyük darbeler vurduğuna işaret eden Gök, sözlerine şöyle devam etti:

“Kimi yüksek rütbeli paşalar, batırılan ya da hortumlanan bankaların, holdinglerin yönetim kurullarında yüklü maaşlarla istihdam edilmiş, yerli sermaye hızla yurt dışına çıkmaya başlamış. Ekonomi, para, faiz, döviz, enflasyon ve zam sarmalında savrulmuş, reel anlamda yüzde 100’leri aşan devalüasyonla ülke zenginliği bir gecede yarıya inmiştir. Gecelik yüzde 7 bin 500’lere varan faiz oranları, hızla artan ve toplanan tüm vergi gelirler ödense bile karşılanamayan borç stokları, bunaltan zamlar, üretimde ve piyasalarda durgunluk, iflaslar, esnaf yürüyüşleri, Türkiye’nin peş peşe ortalama yüzde 10 seviyelerinde küçülmesi, tamtakır bırakılan hazine. Bütün bu olanlar ‘Çağdaş Türkiye’ göz boyamasıyla yapılan 28 Şubat askeri vesayet rejiminin sonuçlarından sadece birkaçıdır.”

İmam hatipler neredeyse bütünüyle kapanacak duruma getirilmiştir

28 Şubat darbesinin ardından imam hatipler ile meslek liseleri bütünüyle kapanacak duruma getirildiğini söyleyen Gök, “İnsanlar hedef gösterilmiş, faili meçhuller artmış, kılık ve kıyafete yönelik yasaklarla genç kızların eğitim umudu turnikelere sıkıştırılmış, namaz ve oruç gibi doğrudan İslâmi hayatın asıl ritüellerine izin verilmemiş, bu gerekçelerle insanlar işlerinden, okullarından sorgusuz sualsiz atılmış, kazanılmış hakları gasp edilmiş, Kur’an kursları kapatılmış, yaş sınırlamasıyla hafızlık çalışmaları fiilen imkânsız hale getirilmiş, daha da önemlisi, kesintisiz sekiz yıllık zorunlu eğitime ve korkunç haksızlıklara yol açacak katsayı uygulamasına geçilerek, imam hatipler ve meslek liseleri neredeyse bütünüyle kapanacak duruma getirilmiştir.”ifadelerini kullandı.

İnsanların haklarını gasp edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız

Yüz binlerce insanımızı mağdur eden 28 Şubat postmodern darbesinin her eve ateş ve her göze yaş düşürdüğünün altını çizen Gök, “Milletin, servetinden de önce umudu, hayali, amacı çalınmıştır. Ve bu çağdaş Türkiye tablosunun bin yıl süreceği söylenmiştir. Yaşanan bunca kâbus ve kaos, yapanlar için sevinç ve mutluluk kaynağı olabilmiştir. Onun için, söz konusu süreçte zulüm yapanları, bedel ödetenleri, insanların umutlarını çalanları, haklarını gasp edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız.

Sivil ve özgürlükçü yeni anayasanın bir an önce daha fazla zaman geçirilmeden yapılmasının bir elzem olduğunu belirten Gök, “Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşmayı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni bir anayasa yazılmalıdır.”dedi.(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir