• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
TEOG`da emeği geçen öğretmenlere ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde düzenlen programa, İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Metin Demir yaptı. Demir, TEOG da başarılı okulları belirleyip bunun öncüleri olan öğretmenlere ödül vereceklerini belirterek, ”Buna öncülük  eden mülki amirimiz değerli kaymakamımıza teşekkür ederiz, öğretmenlerimizin tamamına ödül vermek istiyorduk, fakat bu mümkün olmadı.” ifadelerini kullandı.

Sonrasında başarılı olan öğretmenlerden bir kaçı sahneye davet edilerek başarılarının sırlarını meslektaşlarıyla paylaştı.

İlk olarak sahneye davet edilen Vangölü Ortaokulu Matematik Öğretmeni Yunus İnce, “Van`da yapılan TEOG`da Matematik dersinde başarılı olan öğrencilerin öğretmeni olmaktan gururluyum.” dedi.

İnce, “Matematik dersini zor ve sıkıcı   bir ders olmaktan çıkarıp, onu sevdirebilecek ve vazgeçemeyecekleri bir ders haline getirmeye çalıştım. Tabi bunu okul idaremizin desteği ile gerçekleştirmeyi başardım.Bu başarımı bu bölgenin üslubu ile öğrencilerimi çağırıyor onlarla öyle iletişim sağlıyordum. Bu nedenle matematik dersinde Türkiye ortalamasının üstüne çıkarak başarılı olduk. Bu başımızda büyük emeği olan okul müdürüme özellikle teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Erek TOKİ Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mustafa Yiğit ise, “Okul Müdürümüz Hülya Hanım yaptığı toplantıda bizlere, ‘Ben bu okulu TEOG`da başarılı görmek istiyorum.` dedi ve bizler de öyle yaptık. Başarılı olmak için hafta sonu kursları düzenleyerek ek kaynaklar temin ettik. Öğrencilerimizi deneme sınavı yağmuruna tuttuk. Dersleri bilindiğinin aksine eğlenceli geçmesi adına farklılıklar kattık. Bunların en önemlisi veliler ile toplantılar ve aile ziyaretleri yaparak öncelikle velileri TEOG konusunda bilinçlendirdik. Bu başarılarımızda emeği geçen okul Müdürüme, Müdür Yardımlarımıza ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sonrasında konuşan Ortanca Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özge Can, “Öğrencilerimin ve toplumun üzerinde olan İngilizce ön yargısını kırmaya çalıştım. Öğrenciler konuşunca kendilerine güleceklerini, alay edileceklerini düşünüyorlardı. Fakat onlara bunun olmayacağını söyleyerek bana güvenmelerini gerektiği gösterdim , bu konuda başarılı olduğuma inanıyorum. Başarımda en büyük payları olan öğrencilerime, çalışma arkadaşlarıma ve okul müdürüme teşekkür ediyorum.

Öğretmenlerden bir diğeri olan Şehit Kemal Görgülü Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Buket Nadide Tuncay konuşmasında, “Okul idaremizin bizlere söylediği şu söz başarılarımızın temelinde yatmaktadır; ‘Öğretmenlerimizin mutsuz olduğu günü, verimsiz geçeceği için olmamış görüyoruz` Bizde bu sözün gereği olarak önce kendimiz mutlu olduk bu mutluluğu öğrencilerimize yansıttık. Öğrencilerimiz de mutlu olarak daha iyi öğrendi bugün bizlere de tekrar o mutluluğu yaşattılar. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mithat Bey Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Serkan Çiftçi ise, “Başarımızı sadece öğrencilerimize öğretmen değil arkadaş olarak, onlarla velilerinin iznini alıp akşam geç saatlere kadar okulda ders çalışarak, birlikte yemek yaparak, oyunlar oynayarak, bir arkadaşın yapması gereken eğitici manada ne varsa bunları yapmaya borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

‘Hayırda Yarışınız`

Sonrasında açıklama yapan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, “Bugün burada başarılı görülen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımız biraz azmederek ve bu çocuklara bir şeyler öğretebileceklerini bildiklerinden bu başarıya mazhar olmuşlardır. Neden ilimiz ve ilçemiz Eğitimde başarı noktasında zirvede olmasın ki? Ben Hem Milli Eğitim Müdürü olarak hem meslektaşları olarak ve hem de öğretmenlerimizin ağabeyi kardeşi olarak onların yanındayım. Başarıya giden yolda desteğimiz her zaman onlarla olacaktır. Nasıl ki bugün bizlerin başarısına bizleri bugünlere yetiştiren öğretmenlerimiz ortaksa bu öğretmen arkadaşlarımızda geleceğin başarısına ortaktırlar. Diğer öğretmenlerimizden en büyük isteğimiz onlarında başarı noktasında tüm meslektaşları ile yarışmasıdır ki bu iş hayır işidir. Cenab-ı Hak Bakara Suresi 148. Ayette ve Maide Suresi 48. Ayette ‘Hayırda Yarışınız` diyerek tüm insanlardan bunu istemiştir zaten. Meslektaşlarımıza bu kutlu yolda başarılar temenni ederek başarılı olan öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programda başarılı olan öğretmenler belgelerini Vali Yardımcısı Sabri Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Şube Müdürleri Nihat Kardaş, Abdulhabib Yıldız, Eşref Yıldız, Abdulbaki Karabulak ve Metin Demir`den aldılar.

Son olarak başarılı Öğretmenler sahnede hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program sona erdi. (Cihad COŞAR – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir