• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
`Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl`e geldi. Programda halka hitap eden Davutoğlu, HDP`ye yüklenerek, “Onlar kimlerle ittifak yaparsa yapsın, biz birlik demeye devam ediyoruz. Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte geldiği Bingöl`de kamu yatırımlarının toplu açılışını yaptı.

PKK`ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Terörü bahar gelince Bingöl`e,  Van'a yayacaklarmış. Bizi kimse korkutamaz. Onlar karanlık gecelerin, biz şafağın sözcüsüyüz. Hain alçakların Türkiye`yi terör belasına salması karşısında en dik duran illerden biri Bingöl`dür.” diye belirtti.

“Kirli ittifakın göbeğindeler”

7 Haziran seçimlerinden önce eş başkanlardan birinin Bingöl`e geldiğini hatırlatan Davutoğlu, “Burada Bingöllülerin gözlerine baka baka 'Hiçbir kirli ilişkinin altına girmedik' demiştik. Yalanları bir bir döküldü. Sırtlarına Kandile sınır ötesindeki Türkiye düşmanlarına dayadılar.  Türkiye'yi şikâyet ettiler. Kirli ittifakın göbeğindeler. Onlar kimlerle ittifak yaparsa yapsın, biz birlik demeye devam ediyoruz. Ellerini tetikten çekmeyenler iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış. Bahar gelince terörü Bingöl`e Van`a diğer illere yayacaklarmış. Baharında da yazında da ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz. Her hafta buradayım, Nevruz'da da Ramazan'da buradayım. Değerli Zazalar, yiğit Türkler ve yiğit Kürtler, bunlar baharı ateşle çağırıyorlar. Şiddetle, terörle çağırıyorlar. Biz ise kardeşlik türküleri ile çağırıyoruz. Biz baharı teröre değil, kayak tesislerine davet etmek için çağırıyoruz.  Bingöl üniversitesine eğitime gelmeleri için çağırıyoruz. Biz baharın sözcüsüyüz. Biz şafağın sözcüsüyüz. Onlar karanlık gecelerin sözcüleri. Kirli ittifakın neferleri. Biz aydınlık sabahların habercisiyiz. Bizim terör konusuna bakışımız başından beri belli.” ifadelerini kullandı.

“O zihniyet, Marksist, Leninist ayağına geri döndü”

“İyi niyetle başlattıktan ‘Barış süreci` ile ilgili çalışmalarımız karşılık bulmadı.” diyen Davutoğlu, daha sonra şöyle konuştu: “En alçakça yöntemleri kullanmaktan kaçınmayan bir anlayış çıktı. O zihniyet, Marksist, Leninist ayağına geri döndü. Ülkemizin birliğine kast edenler, huzur ortamını ortadan kaldırmak için yeniden harekete geçti. Esed rejimi ile işbirliği halinde kanlı bir çatışmanın tarafı olmaya tercih ettiler. Bugün çözüm sürecinin durmasının tek sorumlusu silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. 'Silahları terk edeceğiz' sözünü verdikten sonra şehirlerimizi, ilçelerimizi silah deposu haline getirmeye çalışanlar işte çözüm sürecini durduranlar da bitirenler de onlardır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir demokratik ülke bir şehrin herhangi bir yerin terör örgütü tarafından silahlandırmasına izin vermez.”

“82 milyon 920 bin TL'lik bir yatırım bugün hizmetinize giriyor”

Bingöl'e eli boş gelmediklerini ifade eden Davutoğlu, “Seçimlerden önce verdiğimiz her sözü yerine getirmenin gururu ile karşınızdayım. Biz tutamayacağımız sözleri vermez, verdiğimiz sözleri de unutmayız. Nasıl ki Ankara`da ülke geneli ile ilgili verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyorsak, illerimiz için de verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Sevgimizi, aşkımızı gösteren bir hizmet paketi ile karşınızdayız. İmar ve inşasını daha da arttıracak,  Bingöl'ü daha da güzelleştirecek ve zenginleştirilecek bir açılış paketi ile karşınızdayız. Bugün açılışını yapacağımız hizmetler arasında kayak tesisi, terminal binası, göletler, okul, pansiyon, lojmanlar var. Var da var. 82 milyon 920 bin TL'lik bir yatırım bugün hizmetinize giriyor.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir