• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
`Çocuklarımı uyuttuktan sonra gece yarılarına kadar siyer okudum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Ocak 2016 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın birincilerinden 2 çocuk annesi Yasemin Mamiş (26), duygularını İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlattı.

Yaklaşık 16 bin kişinin girdiği birinci kategoride 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak birinci olan Yasemin Mamiş, çocuklarını uyuttuktan sonra gece yarılarına kadar siyer okuduğunu belirterek, siyer sınavı vesilesiyle Hz Muhammed`in (sav) hayatını daha iyi öğrenme ve hayatına tatbik etme imkânı buldukları söyledi.

Kendisi hakkında bilgi veren Mamiş, “Aslen Adıyaman Kahtalıyım, ailemle Adana`da ikamet ediyoruz. Evliyim, bir buçuk ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. Öğrenim olarak da Adalet ön lisans mezunumum.” dedi.

Siyer sınavına her sene girmeye çalıştığını belirten Mamiş, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Peygamber Sevdalıları Platformunca her yıl düzenlenen siyer sınavlarına girmeye çalışıyorum. Bu sınavlar vesilesiyle Peygamber efendimizin hayatını ve mücadelesini daha iyi öğrenme ve hayatımızda tatbik etme imkânı buluyoruz. Normalde de sürekli siyer kitapları okuyorum ancak Kutlu Doğum Siyer Sınavı ile birlikte Peygamber efendimizin hayatını daha derinlemesine ve dikkatli okumaya başladım.” diye konuştu.

“Çocuklarımı uyuttuktan sonra gece yarılarına kadar siyer okudum”

Bir anne olarak sınava hazırlanmanın zor olduğunu ifade eden Mamiş, “2 küçük çocuk annesi olarak sınava hazırlanmanın zor olduğunu belirtmek isterim. Sınava hazırlanmaya gelince; kitabı bir kez okuyorum ve psikolojik olarak ‘bu kitap kolay` diyerek kendimi hazırlıyorum. Sınav kitabını tam 4 kez okudum.  Bu okumalarımda kitabın önemli gördüğüm konularının altını çizdim. Bu bölümleri ayrı bir deftere kendi cümlelerimle not edip ezberledim. Çocuklarım uyuduktan sonra da gece saat 2`lere kadar çalıştım. Eşim eve geç gelse bile sürekli bana soru sormasını istedim. Böyle sıkı bir çalışmanın ardından hamd olsun 31 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen siyer sınavındaki tüm soruları doğru cevaplandırdım.”

“Sınav, Peygamber efendimizin hayatını daha iyi anlamamıza vesile oldu”

Siyer sınavlarla Peygamber efendimizi daha da yakından tanıma imkânı bulduğunu dile getiren Mamiş,“Belki bir çok insan siyer okumamıştır. Okuyanlar da dikkatli bir şekilde okumamıştır. Bu yüzden olacak ki hayat rehberimiz olan Hz Muhammed`in yaşantısını toplum olarak tam bilmiyoruz. Siyeri özenli ve dikkatli bir şekilde okuduğumuzda İslamî mücadeleyi daha iyi bir şekilde öğrenmiş oluyoruz. İbretleri de, örnekleri de anlamış oluyoruz. Hem zaten Hz Peygamberin dönemi-coğrafyası ibretler ve örneklerle doludur. İşte tüm bunlar siyer sınavı ile daha iyi öğrenilmiş oluyor.” şeklinde konuştu.

“Peygamber Sevdalıları bu zamanda büyük bir çığır açtı”

“Kim İslam`da iyi bir çığır açarsa açtığı çığırın ecri ve kendisinden sonra, onunla (o çığırla) amel edenlerin ecirleri, sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona aittir.” şeklindeki hadisi hatırlatan Mamiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber Sevdalıları Platformu bu zamanda büyük bir çığır açtı. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında salavat kampanyalarıyla Hz Muhammed`i (sav) dillere, yapılan yarışmalarla akıllara ve kutlu doğum etkinlikleriyle de gönüllere nakşediyor. Herkesi bu güzel yolda gerek kitap dağıtımı ve salavat kampanyalarıyla gerekse kutlu doğum etkinliklerine destek vererek bu Muhammedi aşkı her yere taşımaya aracı olmaya davet ediyorum.”

“2013 yılında da Türkiye 50`ncisi olarak umre ödülü kazandım”

Siyer sınavında daha önce de dereceler elde eden Mamiş, şöyle konuştu: “Peygamber Sevdalıları Platformunca 2012 yılında düzenlenen siyer sınavında Akdeniz Bölgesi`nde birinci oldum. 2013 yılında ise Türkiye 50`ncisi olarak umre ödülü kazandım. Son olarak da bu seneki sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak KDSS 1`inci Kategori`de birinci oldum.”

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun siyer sınavı ile ilgili umre ödülü kazanan bir kişinin tekrardan umreye gönderilmeyeceği kuralı hatırlatılan Mamiş, sınava ödülden ziyade kendini geliştirmek amacıyla girdiğini söyledi.

Mamiş, “Ben ödülden ziyade siyer konusunda kendimi geliştirmek için sınavlara giriyorum. Allah ömür verirse bundan sonraki sınavlara da gireceğim. Tabi Peygamber Sevdalıları Platformunca verilen umre ödülü ile diğer hediyeler de motive edici oluyor. Biz daha önce umre ödülümüzü kazanmıştık, inşallah bundan sonraki kardeşlerimiz de bu vesile ile sınavlara daha iyi hazırlanırlar ve umre için yarışılar.” İfadelerini kullandı. (Ayhan Kaya-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir