• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
`28 Şubatçılardan hesap sorulmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“28 Şubat Post modern Darbe” ile ilgili bir açıklama yapan, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube başkanı İbrahim Coşkun, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren Asker, Bürokrat, Medya ve sözde sivil toplum kuruluşlarından hesap sorulmadığını söyledi.  

28 Şubat darbesini küresel güçlerin yaptığını belirten Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube başkanı İbrahim Coşkun, “Tarihin en acımasız sonuçlarını doğuran ve bin yıl sürmesi planlanan ‘28 Şubat Post Modern Darbesi`nin küresel güçlerin ve yerli kuklalarının ortaklaşa yaptığı bir darbedir.” dedi.

Darbeye karşı çıkan on binlerce kamu görevlisinin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığına dikkat çeken Coşkun, “ On binlerce memuru görevlerinden attılar. Başta başörtüsü olmak üzere kılık kıyafet yasaklarıyla bireysel ve toplumsal özgürlüklerinin önüne set çektiler. Kamu görevlilerinden öğrencilere hatta sermayeye kadar herkesi renklere ayırarak fişlediler. Faili meçhul cinayetlerle kaos oluşturarak topluma gözdağı verdiler ve korkuttular.” ifadelerini kullandı.

28 Şubat darbecilerinden hesap sorulmadığını ifade eden Çoşkun, “Türkiye`nin her yerini modern mahpushaneye çeviren ve korku imparatorluğu kuran darbecilerden hesap sorulmadı. Zulümleri pervasızca yapanlar, sürgünleri gerçekleştirenler, kamu görevlilerini işten atanlar, insanları tek tek fişleyenler cezalandırılmadı. Türkiye`nin her alanda geri kalmasını engelleyenlerden, hesap sorulmadı. Bu kapsamda, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren ve katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulmalı. Bu sürece doğrudan ve dolaylı destek veren medya ve sözde sivil toplum kuruluşları millet huzurunda hesap vermeli.” şeklinde konuştu.

Her türlü darbe girişimlerine karşı durduklarını söyleyen Coşkun, “Memur-Sen olarak, 28 Şubat darbesinin artçıları olan karanlık darbe girişimlerinin yanında Gezi kalkışması, 17-25 Aralık küresel darbe girişimi ve 6-7-8 Ekim Kobani provokasyonları başta olmak üzere her türlü darbe girişimleriyle mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. (Mustafa Gül, Hüseyin Yetmiş-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir