• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
HÜDA PAR`dan Erbakan`ın vefat yıldönümü dolayısıyla açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan`ın vefatının 5`inci yıldönümü dolayısıyla HÜDA PAR Genel Merkezi yazılı bir açıklama yayımladı.

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın Türkiye`de İslami siyasetin neşvu nema bulmasında adeta öncü olduğu ifade edilen açıklamada, Erbakan`ın fikirleri ile Türkiye`deki İslami hareketlerin hemen hemen tamamını etkilediğine vurgu yapıldı.

“Yüzünü İslam coğrafyasına dönmüştür”

“İslam âleminin ayağa kalkması için sunduğu siyasi, ekonomik ve askeri projeler, İslam coğrafyasının bugün içine düşürüldüğü ateş çemberi göz önüne alındığında daha da önem kazanmıştır.” denilen açıklamada; İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu projeleri bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin de önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada devamla; “İktidara geldiğinde Ümmet şuurunun ve bilincinin gereği olarak ortaya attığı ve savunduğu projelerini hayata geçirmek için yüzünü İslam coğrafyasına dönmüştür.  Bu durum yüzünü batıya, sırtını ise emperyalist ülkelere dayamış olanları rahatsız etmiştir. Bu pencereden bakıldığında 28 Şubat postmodern darbesinin de niçin yapıldığı daha net bir şekilde anlaşılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda; “Merhum Erbakan hocamızın vefatlarının beşinci sene-i devriyesinde kendilerini bir kez daha hayırla yâd eder, kendisine Allah`tan rahmet dileriz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir