• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aktif Gençlik üyeleri maruz kaldıkları hukuksuzluğa tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl Siirt Üniversitesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemek isteyen öğrencilere yönelik PKK`lilerin saldırısı sonrası Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma kapsamında mağdur öğrencilere ceza verilmesi kamuoyunun tepkisine neden olurken, büyük bir hukuksuzluk yaşadıklarını belirten öğrenciler tepkilerini dile getirdiler.

Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrenciler, geçen yıl Kutlu Doğum etkinliği çalışmaları sırasında PKK`liler tarafından saldırıya uğramışlardı. Yaşanan olayla ilgili üniversite yönetiminin başlattığı soruşturma neticesinde saldırıya uğrayan 8 öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Üniversite yönetimi tarafından uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, yaşanan haksız ve hukuksuz kararı İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirdiler.

200 kişilik grup taş ve sopalarla kendilerine saldırdığında ellerinde Kutlu Doğum etkinliğinin broşürleri olduğunu söyleyen Aktif Gençlik Topluluğu Başkanı Abdullah Tetik, “Fen Edebiyat Fakültesinde üyelerimiz Kutlu Doğum Etkinliğinin broşürlerini dağıtıkları esnada PKK yandaşları ‘bizden izin almadan burada broşür dağıtamasınız` diyerek 20-30 kişilik bir grup halinde 3 kardeşimize saldırdılar. Daha sonra 150-200 kişi toplanarak ellerinde taş, sopa ve demir çubuklarla bizlere saldırdılar. Bizler de o esnada kendimizi müdafaa etmek zorunda kaldık.” dedi.

Olaylar daha çok büyümesin diye üniversiteden ayrıldıktan sonra PKK`lilerin İlahiyat Fakültesine girerek fakültenin camlarını kırıp bir öğrenciyi de darp etiklerini belirten Tetik, “Bütün bunlar yaşanırken ve üzerinden bir yıl geçmesine rağmen üniversite yönetimi soruşturma açarak Aktif Gençlik Topluluğu üyesi 8 kardeşimize hukuksuz bir şekilde uzaklaştırma cezası verdi.” diyerek maruz kaldıkları dikkat çekici tavrı anlattı.

Tetik, “Aktif Gençliğin üyeleri bugüne kadar herhangi bir kınama, uyarı veya haklarında disiplin soruşturması açılmamasına rağmen bu kardeşlerimize 2 yıla yakın ceza veriliyor. Bu hangi vicdan ve hukuka sığıyor.” diye sordu.

Aktif Gençliğin yaptığı çalışmalardan birilerinin rahatsız olduğuna dikkat çeken Tetik, sözlerine şöyle devam etti: “Onlar cezalar vererek bizi çalışmalarımızdan vazgeçireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu cezalar bizi yıldıramayacak, çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Tarih tekerrür ediyor ki, bedel ödemek yine Müslümanlara kaldı”

Uzaklaştırma cezası alanlardan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Recai Seyhan ise “Verilen bu cezalar tamamen Müslüman gençliğinin etkinliklerini, çalışmalarını sindirmeye yöneliktir. Mevcut üniversite yönetimi, otoritesini hissettirme adına bu cezaları vererek böyle bir girişimde bulundular.” diye konuştu.

Seyhan, “Bize verilen bu uzaklaştırma cezaların, bir yerlere yaranma ve bazı kesimlerden kaynaklanan korkulardan verildiğini düşünüyoruz. Yapılan bu hukuksuzluk bizi şaşırtmadı, bilakis tarih yine tekerrür etti. Ne yazık ki bedel ödemek yine Müslümanlara kaldı.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir