• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Bursa'da şehitler gecesi programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı kitlesel etkinliklerle sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü ‘Şubat ayı şehadet ayı’ konulu bir program düzenledi. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin büyük ilgi gördüğü gözlendi.

Yunus Ulaşkın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İkra ilahi grubu tarafından şehit ve şehadetle alakalı ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra ‘Şehit ve şehadet’ kavramlarını anlatan ilahiyatçı Mahmut Aytekin hoca, şehitliğin sadece Allah yolunda olmasıyla gelebileceğini söyledi.

Günümüzde şehit ve şehadet kavramlarının çok istismar edildiğini belirten Aytekin, “Malumunuzdur ki şehadet kavramı tarih boyunca ortaya İslam tarafından konulmuş aynen cihat kavramı gibi İslam’ın malı olan bir kavramdır. Fakat gelin görün ki kaliteli değerli şeylerin taklidi nasıl çok yapılıyorsa, kaliteli ve değerli şeylere insanlar çokça sahip çıkıyorsa, kaliteli değerli şeylerin adı kullanılarak nasıl insanlar kendi mallarını pazarlamaya çalışıyorlarsa, İslam’ın malı olan, İslam’ın değeri olan ve adını Allah-u Teâlâ’nın koymuş olduğu Kur ‘ani bir kavram olan şehadet de tarih boyunca en çok kullanılan, en çok istismar edilen kavramlardan birisi olmuştur.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından şehitlerle ilgili hazırlanan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra İslam şehitlerinin hayatlarından kesitler sunmak üzere İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Zeki Aras bir konuşma yaptı. Şehitlerin hayatına geçmeden önce şehit olanlarla olmayanlar arasındaki farkı anlatan Aras, “Şehit olanlar fırsat olarak cenneti gördü bizler ise dünyalıkları gördük, onlar şehadeti fırsat olarak görüyordu biz evi, daireyi, arabayı veya cep telefonunu ucuza almayı fırsat olarak gördük. Aramızda ki fark bu kadar barizdi.” dedi.

Şubat ayında şehit olan Şehit Hasan El Benna, Malcolm X, Metin Yüksel, İskilipli Atıf Hoca gibi şehitlerin hayatından kesitler sunan Aras, yakın zaman şehitlerinden olan 6-7 Ekim şehitlerinin hayatından da kesitler anlattı.

Şehit Turan Yavaş’ın hayatından kesitler aktaran Aras, Yavaş’ın eşi Melahat hanımın şu sözlerini aktardı: “Bayram günü Batman’a gitmek için yola çıktık. Arabada Yasin ve Kur’an okuyordu. Beni Batman’da bırakırken ‘hakkını helal et’ dedi. Allah’a şükürler olsun ki şehit oldu. Çocuklarımla beraber babalarının mezarına gittik. Kızlarıma mezardakinin babaları olduğunu söyleyince, biri kolumda baygınlık geçirdi. Amcası ve halası onu eve götürdü. Ben ise kabrinin başında Turan’ın şahadetini tebrik ettim. Sesini duymayı çok istedim ama kabirden ses gelmiyordu. Allah’a bize sabır vermesi ve yardımcı olması için dua ettim. Bizim için zor günler oluyor. Çocuklarım geceleri babalarını sayıklayarak uyanıyorlar. Ben de ne zaman kapı çalınsa, Turan geldi diye heyecanlanıyorum, gözümün önünden hiç gitmiyor. Zor bir süreçten geçiyoruz.”

Program yapılan konuşmalardan sonra grup İkra tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerle devam etti.

Büyük bir ilgiyle izlenen program Hasan Yazgılı’nın yapmış olduğu duayla son buldu. (Sezer Özer – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir