• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Teslim olan 3 PKK`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı bulunan bölgeden 22 Şubat 2016 tarihinde  çıkan M.Ş.A, M.S.A ve M.K . adlı PKK`lilerin, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından  tutuklandığı bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kolluk güçlerine karşı  silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirilen bölgeden çıkan 3 PKK`li ile ilgili olarak, “ Şüpheliler M.Ş.A., M.S.A ve Suça Sürüklenen Çocuk M.K. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2015/42401 ve 2016/6086 numaralarıyla soruşturma başlatılmakla; Şüpheliler M.Ş.A., M.S.A ve Suça Sürüklenen Çocuk M.K hakkında Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma iddialarından dolayı yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.” denildi

Açıklamanın devamında, “Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/66 ve 67 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler M.Ş.A., M.S.A ve Suça Sürüklenen Çocuk M.K hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir