• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TÜİK'ten istatistiklere katkı sunan esnafa teşekkür belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısındaki değişimleri tespit eden istatistiklerin önemini anlatarak, istatistiklere katkı sunan esnafa dağıtılmak üzere gönderilen, kurum başkanınca imzalanmış  teşekkür belgelerini   sahiplerine teslim etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Coşğun,  “TÜİK 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu kapsamında Ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısındaki değişimleri tespit etmek amacıyla, belirli periyotlarda çeşitli konularda araştırmalar yapmakta ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Alandan verilerin zamanında, doğru, tam ve tutarlı bir şekilde derlenmesi, veri kalitesinin sürekli artırılması ve üretilen istatistiklerin en etkin şekilde kamuoyu ile paylaşılması Kurumumuzun en temel amacını oluşturmaktadır. Bu çerçevede, veri kaynağını oluşturan cevaplayıcıların araştırmalara gönüllü katılımının ve işbirliğinin sağlanması ise büyük önem arz etmektedir” dedi.

Coşğun, örnek uygulamaların toplumda TÜİK’in bilinirliğine ve istatistik bilincinin gelişimine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “Bu bağlamda, alandan sürekli veri derlediğimiz işyerlerinin çalışmalarımıza gönüllü katılımlarını teşvik etmek ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etmek amacıyla işyerlerine teşekkür belgesi dağıtılmaya başladık. Bölge Müdürlüğü personelinin kendi faaliyet alanları içerisinde olan Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinde bulunan işyerlerini ziyaret ederek, bizzat Kurum Başkanınca imzalanmış olan teşekkür belgelerini işyeri yetkililerine teslim ettik. Bu uygulamanın işyeri yetkililerince de memnuniyetle karşılandı.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir