• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Yeni kimlik kartları gelecek ay dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kimlik kartlarının dağıtımına pilot il Kırıkkale`de Mart ayında   başlanacağı, yıl sonuna kadar da tüm illere dağıtımın yaygınlaştırılması öngörülüyor. Yeni kimlik kartlarının 3 yıl içinde de tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları projesi için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla sürecin sonuna gelindi.

Yeni kartların güvenlik özellikleri

Yerli üretim ve yerli mühendislik katma değeri çok daha yüksek olan yeni kimlik kartı, dünyadaki benzerlerine göre elektronik, görsel ve kimyasal olarak bir çok güvenlik özelliğini barındırıyor.

Özel şifreli grafik tasarımlarla üretilen kimlik kartının bazı güvenlik özellikleri ise açıklanmıyor. TÜBİTAK tarafından geliştirilen şifre mekanizmalarıyla korunan kimlik kartının içerdiği bilgilere art niyetli yollarla ulaşmak imkansız görünüyor.

Yeni kimlik kartları nasıl alınacak?

Çipli kimlik kartları için vatandaşların ilçe Nüfus Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunması gerekiyor. Tüm İlçe Nüfus Müdürlükleri bu kapsamda  başvuru ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde  hazırlandı. Buna göre Nüfus Müdürlüklerinde vatandaşlara bankolar yerine masalarda hizmet verilecek.

Sağlık ve benzeri sebeplerle İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidemeyen vatandaşların evlerinde başvurularının alınabilmesi için gerekli teknik hazırlıklar da tamamlandı.

Vatandaşların müracaatı sonrası onaylanan kimlik kartları,  beyan ettikleri adreslerde teslim edilecek.

Öte yandan yeni kimlik kartlarıyla ilgili resmi web sitesi açılacağını belirten yetkililer, vatandaşların resmi olmayan web sitelerine, duyurulara ve sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir