• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, yurdun akşam saatlerinden  itibaren ılık ve yağışlı bir sistemin etkisine gireceği belirtildi.

Akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de başlayacak hafif,  yer yer orta kuvvette yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, cumartesi günü  yurdun kuzeydoğusu dışında yurt genelinde etkili olacağı, pazar günü ise  kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği ifade edildi.

Pazartesi ve salı günleri ülke genelinde yağış beklenmediği  kaydedildi.

Ancak Trakya kesiminin salı günü akşam saatlerinden sonra yeni bir  yağışlı havanın etkisine gireceği ve çarşambadan itibaren haftanın ikinci  yarısının yağışlı geçeceğinin öngörüldüğü vurgulandı.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının önümüzdeki hafta  ortasına kadar artmaya devam edeceği, günün en yüksek sıcaklıklarının mevsim  normallerinin 10-15 derece üzerinde gerçekleşeceğinin beklendiği kaydedildi.

Önümüzdeki haftanın ikinci yarısında yağışlı sistem ile hava  sıcaklıklarının batı bölgelerinden başlayarak doğu bölgelerine doğru azalıp  mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir