• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Batman'da Hocalı Katliamı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan’ın Dağlı Karabağ bölgesinde Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 yılında yüzlerce kişinin katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle AK Parti Batman Kadın Kolları tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Bugün saat 10.30’da AK Parti Batman İl Binası önünde AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar ve AK Parti Kadın Kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici okudu. Bilici, dünyanın gözleri önünde Ermeniler tarafından kadın, çocuk ve yaşlı ayırımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleştirildiğini söyledi.

Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin civarı Azeri bulunduğunu belirten Bilici, “Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir.” dedi.

Bu insanlık dışı uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durum olduğunu hatırlatan Bilici, “Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizleri seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşuyoruz. Aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz.  Hocalı’da maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliam failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Hocalı katliamını kınadıklarını belirten Bilici, açıklamanın devamında şunları söyledi: “Bizim için Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te Türkmen Dağğında yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlarda odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle; Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay bizleri insanı ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesileyle yakınlarına Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir